Frykter forbrukerhysteri

Fjørfelaget frykter at folk blir redde for å kjøpe egg og kylling etter meldingene om fugleinfluensa i Sverige.

Høner, kyllinger (Illustrasjon)

Fjørfelaget mener sikkerheten prioriteres så høyt at det ikke er noen grunn til bekymring når Mattilsynet avdramatiserer situasjonen.

Foto: AP / AP

Det sier styreleder David Koht-Norbye i Norsk fjørfelag som selv driver med kylling i Eidsberg.

- Medieoppslagene ødelegger

Koht-Nordby mener sikkerheten prioriteres så høyt at det ikke er noen grunn til bekymring når Mattilsynet avdramatiserer situasjonen.

- Jeg frykter at dette intervjuet og andre medieoppslag kan skape hysteri og frykt slik at forbrukerne blir redde, sier Koht-Nordby.

Stoler på Mattilsynet

Svensk Mattilsyn har slått fast at det trolig ikke er den farlige fuglevirusvarienten som har brutt ut i Sverige.

Foreløpig har ikke Mattilsynet i Norge innført restreksjoner som følge av utbruddet.

- Det er selvsagt svært trist når fugleinfluensa kommer så nær oss. Men jeg stoler fullt og helt på det norske Mattilsynet. Slik jeg ser det er sjansene for at noen skal få fugleinfluensa i Norge mikroskopisk, sier styrelederen i fjørfelaget.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ingen pågripelser

    Det er så langt ingen pågripelse i knivdrapsaken på Majorstua, og etterforskningen pågår for fullt, opplyser politiet i en pressemelding. Det var en 24 år gammel mann fra Mysen som ble drept på Majorstua.

  • Væpnet aksjon i Halden

    Det har vært en væpnet politiaksjon i Halden i dag. Operasjonsleder Marti Lyby Herstad ved Øst politidistrikt forteller til NRK at de søkte etter en mann i forbindelse med en voldshendelse som hadde funnet sted i Halden tidligere i dag. Ingen ble pågrepet under aksjonen.