NRK Meny
Normal

Frykter forbrukerhysteri

Fjørfelaget frykter at folk blir redde for å kjøpe egg og kylling etter meldingene om fugleinfluensa i Sverige.

Høner, kyllinger (Illustrasjon)

Fjørfelaget mener sikkerheten prioriteres så høyt at det ikke er noen grunn til bekymring når Mattilsynet avdramatiserer situasjonen.

Foto: AP / AP

Det sier styreleder David Koht-Norbye i Norsk fjørfelag som selv driver med kylling i Eidsberg.

- Medieoppslagene ødelegger

Koht-Nordby mener sikkerheten prioriteres så høyt at det ikke er noen grunn til bekymring når Mattilsynet avdramatiserer situasjonen.

- Jeg frykter at dette intervjuet og andre medieoppslag kan skape hysteri og frykt slik at forbrukerne blir redde, sier Koht-Nordby.

Stoler på Mattilsynet

Svensk Mattilsyn har slått fast at det trolig ikke er den farlige fuglevirusvarienten som har brutt ut i Sverige.

Foreløpig har ikke Mattilsynet i Norge innført restreksjoner som følge av utbruddet.

- Det er selvsagt svært trist når fugleinfluensa kommer så nær oss. Men jeg stoler fullt og helt på det norske Mattilsynet. Slik jeg ser det er sjansene for at noen skal få fugleinfluensa i Norge mikroskopisk, sier styrelederen i fjørfelaget.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Glatte veier i Østfold

    Flere bilister og politiet melder om svært glatte veier flere steder i Østfold. En innringer til NRK forteller at selv om det er flere plussgrader ute, er det enkelte partier som er svært glatte fordi veibanen er kald. Vær ekstra oppmerksom!

  • Deler ut aktivitetspenger

    47 skoler i Østfold får til sammen 3,8 millioner kroner for å videreføre "Røre-prosjektet" fra Østfoldhelsa. Pengene skal blant annet brukes til frokosttilbud og til å skape mer fysisk aktivitet i skoletiden.