Normal

Frykter at Ryanair flytter

Det får store konsekvenser for Torp om Ryanair flytter til Rygge, mener flyplassdirektør på Torp, Alf-Reidar Fjeld.

Moss Lufthavn Rygge og Sandefjord Lufthavn Torp
Foto: NRK

I dag vil Moss Lufthavn Rygge avsløre hvilket flyselskap som vil etablere seg på flyplassen. Spekulasjonene peker i retning av billigselskapet Ryanair, som i dag flyr fra Sandefjord lufthavn Torp.

Torp-direktør Alf-Reidar Fjeld vil følge spent med på dagens pressekonferanse.

- Det er klart vi vil gjøre det, spesielt siden de aller fleste spekulasjoner går på at Ryanair skal etablere seg der. Ryanair er en av våre aller største kunder, sier Fjeld.

- Store konsekvenser

Moss Lufthavn Rygge presenterer flyselskapet på en pressekonferanse klokka 12:30 i dag .

Hvilket selskap det er snakk om er ikke offentliggjort, men den heteste kandidaten på ryktebørsen er det irske lavprisselskapet Ryanair.

Selv Norwegian-sjef Bjørn Kjos tror irene flytter til Rygge.

Det vil i så fall være dårlig nytt for flyplassen i Vestfold.

- Hvis det er Ryanair, vil det kunne få betydelige konsekvenser, fordi vi til en viss grad konkurrerer i det samme markedet. Det vil også være avhengig av hva Ryanair opprettholder av ruter på Torp, sier Fjeld.

Ryanair ønsker ikke å kommentere om selskapet kommer til å etablere seg på Rygge - heller ikke Torp-direktør Alf-Reidar Fjeld vet noe om lavprisgigantens planer.

- Ryanair har ikke vært i kontakt med oss, så jeg kan verken avkrefte eller bekrefte disse ryktene. Jeg synes jo det er rart om de slutter å fly fra Torp uten å ha vært i kontakt med oss på forhånd, sier Fjeld.

- Mye uavklart

Etableringen av et nytt flyselskap ved Moss Lufthavn Rygge kan også få konsekvenser for Norwegians videre planer ved flyplassen.

Les også: Norwegian vil til London fra Rygge

Siden regjeringen har lagt en begrensning på flytrafikken ved Rygge, vil det trolig ikke bli plass til to store flyselskaper ved flyplassen.

Kommunikasjonsdirektør i Norwegian, Anne-Sissel Skånvik utelukker ikke at selskapet vil revurdere satsingen på Rygge.

- Våre planer har hele tiden vært å utvide på Rygge, men nå får vi jo vurdere ut fra hvilket flyselskap det er og hvor de skal fly. Det er mye som er uavklart, så vi avventer og ser hva som skjer på Rygge først, sier Skånvik.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Fant ikke DNA etter postran

  De tekniske undersøkelsene etter ranet på Høyden postkontor før sommeren har ikke gitt treff. Postkontoret ble ranet av maskerte bevæpnede menn, som kom unna med verdier for ca. 400 000 kroner.

  Politiets etterforskningsleder i Moss forteller at flere tekniske spor ble sendt til analyse, men at svarene ikke var som håpet. Ingen kom fysisk til skade under ranet, men en ansatt ble truet og påsatt håndjern.

  Høyden postkontor etter ran innsatsbil
  Foto: Odd Skjerdal / NRK
 • Folk skremt av politiøvelse

  Folk på Hvaler har blitt skremt etter å ha sett bevæpnet politi. Dette er kun en øvelse.

  Det er politiets innsatspersonell som bruker et tomt hus på Skjærhalden til å trene. Politiet beklager at enkelte har blitt skremt, men forteller også at området er merket med øvelse og at de nærmeste naboer og Floren skole er informert.