NRK Meny
Normal

Frykter at det ikke bygges nok boliger

Med den befolkningsveksten vi har i Østfold burde vært bygd dobbelt så mange nye boliger i fylket, mener byggebransjen. Forholdsvis rimelige brukte boliger og høye byggekostnader ser ut til å bremse byggeaktiviteten.

Boligbygging Fredrikstad

Det blir spennende for Kim André Johansen hvordan interessen for Spinderiet er.

Foto: Jon Gimmingsrud / NRK

Det ble bygd i overkant av 1.000 nye boliger i Østfold i fjor, ifølge tall fra Boligprodusentene.

– Det burde vært dobbelt så mange for å dekke den forventede økningen i folketallet, mener organisasjonen.

Spent på responsen

Til helgen er det visning og daglig leder i Solid Prosjekt Kim André Johansen får vite hvordan interessen er for den nybygde leiligheten i komplekset Spinderiet i Fredrikstad. Han har opplevd at markedet har skiftet raskt den siste tiden.

– Vi ser at markedet har tatt seg veldig opp nå på nyåret. Det var veldig dårlig i store deler av fjoråret, så merket vi en oppsving mot slutten av året, sier han.

Rimelige boliger i Østfold

Administrerende direktør i interesseorganisasjonen Boligprodusentene Per Jæger mener lave priser på brukte boliger kan være noe av forklaringen til at det ikke ble bygd flere nye boliger her i fylket i fjor.

– I Østfold er det jo rimelig å kjøpe seg bolig i dag, så byggekostnadene for dem som bygger nytt gjør at det ikke kommer særlig mange nye prosjekter på markedet, sier Jæger.

Han mener det burde blitt bygd dobbelt så mange boliger i Østfold i fjor for å dekke det forventede behovet.

For nær Oslo

Kim André Johansen mener kostnadsnivået i Oslo har smittet over til Østfold, og at det kan skremme kjøperne.

– Jeg tror at vi dessverre opplever at Østfold ligger litt for nær Oslo. Byggeprisene stiger her i Østfold i takt med prisene i Oslo. Markedet klarer kanskje ikke helt å svelge den kostnaden, sier Kim André Johansen.

Boligbygging Fredrikstad

Det er utsikt over elva fra leiligheten Kim André Johansen viser fram.

Foto: Jon Gimmingsrud / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ingen personskade

    Det er bare meldt om materielle skader i en bilulykke på E18 ved Rødnessjøen, opplyser politiet i Follo.

  • Mistenkes for omfattende tagging

    Politiet i Sarpsborg mistenker en mann i 20-årene for å ha tagget ned flere bygninger, gjerder og andre ting i Sarpsborg sentrum i helga. Det melder Sarpsborg Arbeiderblad. Samme person ble løslatt mot meldeplikt fra en annen taggesak sist onsdag. Da ble han pågrepet på nytt, nå vil politiet trolig be om en varetektsfengsling, sier politiførstebetjent Terje Bøe til avisen.