NRK Meny
Normal

Frykter 1000 syke sykehusansatte

Det kan bli tidenes høyeste sykefravær på Sykehuset Østfold hvis svineinfluensaen rammer hardt.

Sykehuset Østfold, direktør Just Ebbesen

Direktør Just Ebbesen ved Sykehuset Østfold håper svineinfluensaen holder seg på lengst mulig avstand.

Foto: Tomas Berger / NRK

Det kan skape store problemer for Sykehuset Østfold når svineinfluensaepidemien når toppen i høst.

Opptil tusen ansatte ved Sykehuset Østfold kan bli syke på samme tid dersom svineinfluensa rammer fylket hardt. Det skaper hodebry for sykehusledelsen.

– Det blir en kjempeutfordring og jeg håper virkelig ikke at det skjer, sier direktør Just Ebbesen til NRK.

LES: Ber om fire nye respiratorer

Intensiven er utsatt

Det er særlig ved intensivavdelingen at bemanningssituasjonen kan bli vanskelig, og sykehuset kan bli nødt til å overføre ansatte dit fra andre avdelinger og poster.

Sykehus-direktøren mener imidlertid at man har full kontroll på situasjonen.

– Det kan bli litt flytting av folk. Anestesi-sykepleiere som jobber på operasjonsstua kan for eksempel betjene respiratorer. Vi vil også fortløpende vurdere om vi må drive opplæring av annet helsepersonell, sier Ebbesen.

LES: - Ingen vits i å teste seg lenger

– Skal stå på

Sykepleierne er innstilt på å gjøre en ekstra innsats dersom mange av kollegene deres blir syke i høst.

– Belastningen kan bli stor, men det er jo dette vi er utdannet for. Vi ansatte kommer til å stå på for fullt så lenge det er nødvendig. Det er jeg sikker på, sier ansatt Rune Stien.

Også teknisk må beredskapen styrkes, og åtte nye respiratorer er bestilt. Sykehusledelsen mener at de er godt forberedt før influensaepidemien slår inn for fullt.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.