Ulf Leirstein: – Det bør bygges vindmøller

Østfoldbenken og en delegasjon fra Aremark møtte statssekretæren i Klima- og miljøverndepartementet for å diskutere bygging av vindmøller.

Vindmøller og Ulf Leirstein

Stortingsrepresentant Ulf Leirstein er positiv til vindmøller i Aremark.

Foto: Herskedal, Kjell/Anette Torjusen / SCANPIX

– Vi tar signalene fra folkeavstemningen og fra våre respektive partier i Aremark, og de signalene er veldig tydelige, sier stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Frp).

Det bør bygges vindmøller i Aremark.

Det var budskapet da politikere fra Østfoldbenken sammen med lokalpolitikere fra Aremark, og representanter fra Aremark Næringsforum i går møtte statssekretæren i Klima- og miljøverndepartementet.

Regjeringspartiene enige

Leirstein sier at Frp, Høyre og KrF støtter vindkraftprosjektet i Aremark.

– Det prosjektet som nå er omsøkt er faktisk i mindre skala enn det folket opprinnelig sa ja til. Dette går rett inn i regjeringens klimastrategi om at man skal satse mer på fornybar energi, så her er regjeringspartiene og KrF enige.

I tillegg til Leirstein var Ingjerd Schoul fra Høyre og Kristelig Folkepartis Line Henriette Holten til stede på møtet.

Leirstein sier at de alle er enige om at det bør bygges vindmøller i Aremark selv om kommunestyret og Norges Vassdrags- og Energidirektorat har sagt nei.

Les også:

– Går på troverdigheten løs

Statssekretær Lars Andreas Lunde (H) fra Miljøverndepartementet har tidligere hatt møte med motstandere av vindkraftplanene i Aremark.

Lars Andreas Lunde

Statssekretær i Miljøverndepartementet Lars Andreas Lunde (H).

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Han mener det har vært nyttig å høre begge siders argumenter.

– Dette var et lyttemøte, hvor det var viktig å høre deres argumenter. Det er klart vi er kjent med at dette er en sak det er betydelig uenighet om lokalt. Det er viktig for oss å høre begge sider før vi konkluderer. Vi er ikke i nærheten av å konkludere i denne saken ennå, sier han.

Leder i Naturvernforbundet Lars Haltbrekken mener imidlertid at det går på regjeringens egen troverdighet løs, både i miljøpolitikk og i forhold til lokaldemokratiet, dersom den overkjører flertallet i kommunestyret i Aremark, og går inn for vindkraft i Vestfjella.

– Vi velger å tro, håpe og jobbe for at regjeringen skal følge kommunestyrets flertall i denne saken, og ta vare på de viktige naturverdiene som kommunen ønsker å ta vare på. Hvis de ikke gjør det, så er nedbygging av natur viktigere for dem enn det å ta vare på unike naturverdier, mener han.

Det er Olje- og energidepartementet som til syvende og sist avgjør saken, men Miljøverndepartementet skal først gi et råd.