NRK Meny
Normal

Ny Hobøl-ordfører rører ikke E-skatten

Den nye Hobøl-ordføreren vil ikke røre eiendomsskatten for å få skikk på kommunens dårlige økonomi.

I går ble Håvard Wennevold Osflaten valgt til ny ordfører etter Frps Håvard Jensen.

Det ble klart da Senterpartiet, som havnet på vippen etter valget, bestemte seg for å inngå samarbeid med Arbeiderpartiet og Venstre.

Hobøl er på den såkalte Robek-lista for kommuner med dårlig økonomi, og Wennevold Osflaten sier at den viktigste oppgaven å ta tak i blir å styrke kommuneøkonomien.

Ville ha mer tyngde i sentrum

– Det er viktig å få orden på økonomien slik at vi får muligheten til å bygge ut velferden videre i Hobøl. Eiendomsskatten kommer inntil videre til beholdes på dagens nivå. Vi må også ha en veldig stram økonomistyring med etatene våre, sier Wennevold Osflaten.

Til sammen får flertallet 11 mandater, mens KrF, Høyre og Fremskrittspartiet utgjør mindretallet og får 10 mandater.

Leder i Hobøl Senterparti, Eivind Mjærum, sier at partiet valgte samarbeid med Arbeiderpartiet og Venstre for å få mer tyngde i sentrum.

– Det var ganske like forhandlingsresultater med hensyn til politiske posisjoner og politiske saker. Det var ikke noe lett og opplagt valg, men vi landet på at ved å gå sammen med V og Ap, vil SP og V være mer tyngde mot sentrum enn mot den andre blokka, sier Mjærum.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se fredagens Østfold-nyheter her

  • Lang ventetid på Bastø Fosen

    Vegtrafikksentralen Øst opplyser fredag ettermiddag at det er lange ventetider på fergestrekningen mellom Moss og Horten. På grunn av tekniske problemer på den ene ferga, må det påregnes en ventetid på rundt en time.