NRK Meny
Normal

Frokost etter lavvo-natt i Spydeberg

I morges var det frokost i Spydeberg sentrum. Et trettitalls barn og voksne markerte starten på Friluftslivets år med lavvo, egen resirkulert karusell og vintergrilling.

Lavvo Spydeberg
Foto: Grethe Skjelbred

Spydeberg sentrum var forvandlet til en friluftsleir i natt. Tre lavvoer, med over 30 barn har sovet ute for å markere starten på Friluftslivets År 2015.

Juletregrana som sto på torget er forvandlet til en karusell, kvistet opp og gjort om til en karusell.

Frokost og hundekjøring

– Frokost er i emning, ungene er på vei, fortalte ordfører Knut Espeland NRK i 08-tiden i morges.

Frokost Spydeberg Friluftslivets år

Ikke bare årets første utenatt, sikkert også årets første grillfest.

Foto: Grethe Skjelbred

16 hunder er linjet opp som lokale hundekjørere har tatt med seg. Barn og ungdom har fått tur med hundespann.

Alt gikk greit, spesielt med tanke på det som så ut til å bli men kveld med skikkelig ruskevær. Ekstremværet fislet imidlertid ut også over indre Østfold.

– Det rusket godt i lavvoene i går kveld, forteller Espeland.

– Men det var ikke noe som var i nærheten av at vi følte det som dramatisk. Det kom noen vindkast, men ikke mye. Men det er ikke ofte vinden tar tak i kroppen i Spydeberg, så det var friske kast en stund.

Skal få fram våre indre friskuser

Friluftslivets år arrangeres for tredje gang, og kommer nå etter et initiativ Klima- og miljødepartementet tok sommeren 2013. Meningen er å gi friluftslivet økt oppmerksomhet og å få flere til å delta i uteaktiviteter.

«Året skal videre øke bevisstheten om allemannsretten og de svært gode mulighetene som alle i Norge har til å utøve friluftsliv», skriver initiativtakerne på sin nettside.

Speiderne hadde hovedansvaret for å arrangere i Spydeberg, pengestøtten kom fra kommune og lokal sparebank.

Det deltok barn fra tre års alder og oppover, i følge med noen voksne, forteller ordføreren.

- En flott start på friluftslivets år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere pasientsaker i Østfold i år

    Utbetalingen av pasientskadeerstatninger går opp i Østfold. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Antallet saker har økt fra 122 i første halvår i fjor, til 132 i samme periode i år. På landsbasis har antall saker gått ned i samme periode.

  • – La barna lære å ferdes i trafikk

    – Ikke følg barna på skolen i dag! Det er beskjeden fra Paal-Gunnar Mathisen i Trygg Trafikk. Han mener det er mye bedre at barna får opplæring i å ferdes i trafikken, enn at de skal bli kjørt til døra. Trygg Trafikk ønsker å opprette såkalte HJERTE-soner rundt skolene, som skal gjøre det tryggere for alle