Sarpsborg 08 og Kvik Halden bytter

Joacim Heier går fra Sarpsborg 08 til Kvik Halden. Samtidig går Frode Larsen motsatt vei.

Joacim Heier og Frode Larsen

Joacim Heier og Frode Larsen bytter klubber. Her fra deres perioder i henholdsvis Sandefjord og Vålerenga.

Tidligere keeper for Lyn og Vålerenga, Frode Larsen signerte i dag en toårskontrakt med klubben, og vil bli presentert for fans og presse på klubbens kick-off i Sarpsborg i kveld, det bekrefter daglig leder i Sarpsborg 08, Cato Haug til NRK.no.

Larsen var også med Sarpsborg 08 under deres opphold på La Manga i Spania tidligere i år. Der sto han i mål under 2-0 seieren mot Brann.

– Dette er morsomt. Det kom litt kjapt, men jeg ser positivt på det. For meg er dette et steg i riktig retning. Sarpsborg 08 er en stor klubb som jeg mener hører hjemme i eliteserien, sier keeperen til sarpsborg08.no.

Samtidig går fjorårets førstekeeper for blåtrøyene, Joacim Heier til den hardtsatsende klubben lenger sør i Østfold.

Tar opp kampen med Björnsson

Cato Haug

Daglig leder i Sarpsborg 08, Cato Haug er fornøyd med løsningen de har fått med Kvik Halden.

Kvik Halden har fått forespørsler på Frode Larsen fra flere klubber i eliteserien og 1. divisjon.

De ønsket Rakkestad-gutten Joacim Heier som erstatter, og gikk dermed i dialog med Sarpsborg 08.

De har nå kommet til en løsning der de to keeperne bytter klubb.

– Vi får nå inn Frode Larsen, som er en veldig god keeper og som skal ta opp kampen med Haraldur Björnsson, så får vi se hvem som står utover i sesongen. Vi er veldig komfortable med denne løsningen, sier Cato Haug.

Heier avslutter dermed sin andre periode i Sarpsborg 08. Keeperen ble hentet til Sandefjord fra Sarpsborg i 2009, men valgte i januar 2011 å be om å løses fra kontrakten med laget fra hvalfangerbyen, for å returnere til Østfold.