NRK Meny
Normal

Frisk nær NM-finale

Seriemester Frisk Asker tok et langt steg mot NM-finale med 7-4-seieren over Comet fredag.

Christoffer Waagenes, Frisk Asker
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

På stillingen 4-6 reduserte Comet, men målet ble annullert fordi Christian Saxrud sparket pucken inn i buret bak Halvor Hårstad-Evjen.

I et desperat forsøk på å komme tilbake tok gjestene fra Halden ut keeper, og det endte med at Mats Zuccarello Aasen feide inn 7-4 i tomt bur.

Askerbøringene leder 3-1 i kamper og kan avgjøre semifinalen på hjemmeis søndag.

- Ikke noe gøy

- Det var ikke noe gøy her i dag, vi fikk ikke noen bra start. Jeg vet ikke hva som gikk galt, de hadde så mange mål, så jeg vet ikke. Jeg har ligget syk i fem dager, så jeg kjente meg ikke så bra i dag. På søndag er det bare å satse alt, sa Comet-keeper Pål Grotnes til SportN. 

Frisk-spillerne var høyt oppe. Nå kan Asker-laget sikre finaleplass med seier i søndagens femte match.

- Vi vinner og scorer sju mål, og det er det som teller. Vi er raske på skøyter og er bedre enn dem. De scorer nesten alle sine mål i overspill. Alt i alt er vi bedre kampen igjennom. Vi må fortsette i vårt tempo i neste kamp, sa Zuccarello Aasen til SportN.

Fortsatt ikke gitt opp

Også etter hjemmetapet torsdag hevdet Comet-trener Lundström overfor NRK at det var håp for laget i de gjenværende kampene, og selv om tapet i Askerhallen fredag setter Halden-laget i en svært vanskelig situasjon, mener han fortsatt det er muligheter.

- Frisk er litt bedre enn oss i dag. Vi får en del utvisninger. Det er så klart skuffende å tape i dag, men vi kommer til å gjøre et ærlig forsøk i neste kamp, sa Comet-trener Lars Erik Lundström.

Comet har altså ikke gitt opp, men det blir en tøff oppgave å snu 1-3 i kamper mot seriemesterne.

NTB/NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokka 22:55.
  • 60 klager på Sykehuset Østfold

    I løpet av fire måneder har Sykehuset Østfold fått 60 klager på behandling, skriver VG. Dårlig behandling, korridorpasienter og neglisjering er innholdet i noen av klagene. Pasientombudet er bekymret over tilstanden.