NRK Meny
Normal

Fridde under Gardens parade

Samboerparet Kjetil Johansen fra Råde og Ingrid Engdal fra Oppdal møttes i Hans Majestet Kongens Garde. Sist søndag deltok de i Gardens parade. Da hadde Kjetil lagt planer for å gjøre dagen spesiell for Ingrid.

Ingrid og Kjetil
Foto: Rune Fredriksen / NRK

– Vi har snakket om å gifte oss, sier Ingrid Engdal fra Oppdal, som møtte sin kjære Kjetil Johansen fra Østfold. Han fikk klar beskjed om å finne på noe spesielt. Og da de begge deltok i Gardens oppvisning sist søndag, skjedde det:

- Vi har snakket om å gifte oss, sier Ingrid Engdal fra Oppdal, som møtte sin kjære Kjetil Johansen fra Østfold. Han fikk klar beskjed om å finne på noe spesielt. Og da de begge deltok i Gardens oppvisning sist søndag, skjedde det.

Video: Therese Olsen og Kristian Skaane.

– Frieri skal jo være litt spesielt, sier Kjetil i NRKs studio et par dager senere.

– Jeg hadde planlagt en litt spesiell setting til å få fremført en sang, som fruen liker veldig godt. Jeg fikk både nåværende gardister og vi fra Norske Gardeveteraners Drillkontigent til å synge sangen, mens jeg skulle gå fram til min kjære.

Gardistene fikk sangen, «Bruremarsj fra Lødingen», utdelt lørdagen før oppvisningen, etter øving hele dagen. Beskjeden var at den skulle synges dagen etter, forteller Ingrid Engdal.

Ingrid Engdal og Kjetil Johansen

Ingrid og Kjetil bor sammen i Råd, men nå planlegger de storbryllup i Oppdal om et års tid. Og selvsagt skal «Bruremarsj fra Lødingen» spilles.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Hun luktet ikke lunta i det hele tatt.

– Nei, hehe. Jeg skjønte ingenting.

– Det første jeg sa var «Kødder du med meg?» Jeg ble tatt skikkelig på senga.

For mens bruremarsjen lyder fra samtlige på paradeplass, går plutselig Kjetil ut av formasjon og bort til Ingrid. Han går ned på kne.

– Jeg husker nesten ikke hva jeg sa, sier Kjetil, men jeg sa at jeg elsker henne, og ser fram til å dele livet med henne.

Og da svarte du «Kødder du?», Ingrid?

– Nei, det sa jeg før han gikk ned på kne!

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Forsinkelser på Østfoldbanen

    NSB melder om flere forsinkelser på Østfoldbanen onsdag morgen. Dette gjelder særlig på strekningen Skøyen-Moss og Skøyen-Rakkestad.

  • Sivilforsvaret bistår i skogbrannen

    Sivilforsvaret vil avlaste brannmannskapene og hjelpe til med etterslukking og beredskap etter skogbrannen i Moss. De vil i første omgang stille med 10 befal og mannskap fra avdelinger i Moss, skriver de på Facebook.