NRK Meny
Normal

Frevar seiret over staten

En fersk dom kan bety at staten må tilbakebetale opptil 100 millioner kroner som Frevar har betalt i avgifter.

Frevar, Fredrikstad

Frevar i Fredrikstad vant i tingretten.

Foto: Rainer Prang / NRK

Det er Fredriksstad Blad som skriver om dommen fra Fredrikstad tingrett.

Domstolen fastslår at forbrenningsanlegget på Øra ikke skulle ha betalt avfallsavgift. Ifølge avisen kan dommen bety at staten må tilbakebetale opptil 100 millioner kr for innbetalt avgift og renter i over 10 år.

LES OGSÅ:

– Har vunnet på alle punkter

– Dommen er krystallklar. Vi har vunnet på alle punkter, fastslår Frevars styreleder Victor Kristiansen (Ap) overfor Fredriksstad Blad.

Striden gjelder innbetalt avgift for avfall som ble levert til Frevars. Frevar betalte i alt 70 millioner kr til staten fra 1999 og frem til 2010, da avfallsavgiften ble fjernet.

Fredrikstad-bedriften fant i ettertid ut at det var to andre anlegg, som var i en lignende situasjon som Frevar, slapp å betale avgiften.

Staten er også dømt til å betale Frevars saksomkostninger på 244.800 kroner. Ankefristen går ut om en måned.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ikke meldt om flere uhell

    Det er ikke meldt om nye hendelser på veiene i indre Østfold de siste timene. Det sier operasjonsleder Pål-Andre Thorsby, i Follo politidistrikt. en person ble sendt til sjekk på grunn av nakkesmerter etter sammenstøt mellom to biler på Slituveien i 10-tiden, det er det eneste som er meldt inn av personskader etter at det var svært glatt på flere veier i indre Østfold i morges og i formiddag.

  • Drevne irer avslutter Månefestival

    Irske Waterboys skal avslutte Månefestivalen neste år. Bandet ble startet av Mike Scott i 1983, og har i en årrekke vært en festivalfavoritt i Norge. – Vi er superfornøyde med å ønske Waterboys velkomne til Gamlebyen, sier daglig leder Torill Frydenlund i Gamlebyen Festivaldrift AS.

    Mike Scott, The Waterboys, Kongsberg Jazzfestival 08.07.17
    Foto: Anders Nielsen / NRK