NRK Meny
Normal

Fortsatt livstruende for mann som falt fra båt

Søndag ettermiddag er tilstanden til mannen som falt i vannet på Kjøkøy utenfor Fredrikstad fremdeles livstruende.

Mann falt i vannet

Mannen i 50-årene mottok hjerte- og lungeredning av ambulansepersonell ved Kjøkøysund marina etter at han ble hentet opp av vannet.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Mannen falt i vannet fra en båt på Kjøkøy lørdag ettermiddag og ble fraktet kritisk skadet til Oslo universitetssykehus med ambulansehelikopter.

Søndag morgen opplyste medievakt Alf Bøhler ved Oslo universitetssykehus til NRK at mannens tilstand var livstruende. Han ville ikke kommentere om tilstanden var stabil.

– Han er i live, men situasjonen er fortsatt livstruende, sier operasjonsleder Arne Olav Haraldstad i Østfold politidistrikt til NRK søndag ettermiddag.

Ifølge operasjonslederen dreier det seg om en mann i 50-årene som er hjemmehørende i Østfold.

Mistenker rus

Politiet sa lørdag at mannen trolig falt i vannet da han lens over ripa på båten. De mistenker at både mannen og føreren av båten, en mann i 30-årene, var påvirket av alkohol.

– Vi har avhørt føreren av båten og tatt nødvendige prøver. Han blir anmeldt for kjøring i påvirket tilstand, sa operasjonsleder Tommy Moen til NRK i går.

Mannen ble hentet opp fra vannet av andre personer i båten og fraktet inn til Kjøkøysund marina, der han mottok livreddende førstehjelp før han ble hentet av luftambulansen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 18.50: Se Østfold-nyhetene

  • Stenger E18 stenger en uke

    En strekning av E18 i Eidsberg og Marker må stenges én uke for asfaltarbeid, skriver Smaalenenes Avis. Asfalten har smuldret opp på grunn av frostsprenging i rumlefeltet midt i veien. Stein herfra har ført til steinsprut som har ødelagt mange frontruter. Nå velger Vegvesenet å asfaltere omtrent to kilometer på nytt, skriver avisa.