NRK Meny
Normal

Viking fikk Fredrikstad ned på jorda

Siddisene ble altfor sterke for Fredrikstad i søndagens kamp.

Viking FK Fredrikstad FK

Fredrikstads kaptein Jørgen Horn depper etter at Vidar Nisja har sendt Viking opp til 3–0.

Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix

FFK dro til Stavanger stappfulle av selvtillit etter å ha slått medaljekandidat Tromsø 2–0 på hjemmebane sist.

– Det er alltid tøft å møte Viking borte, men vi (FFK) tok en sterk seier forrige helg, så vi får håpe den trenden fortsetter, sa klubbens nye midtstopper Lars Grorud til klubbens nettsider før sin debut for østfoldingene.

Men verken Grorud eller noen av de andre Fredrikstad-spillerne klarte å hamle opp med Vikings angrepsrekke.

Yann-Erik de Lanlay, Trond Olsen og Vidar Nisja stod for målene da Viking vant 3–0 over Fredrikstad.

– Det er surt

Selv om Fredrikstad også hadde noen muligheter, var det mørkeblått overtak stort sett hele kampen.

De Lanlay, som for øvrig leverte en god kamp, fikk ballen fra Martin Ørnskov ved kanten av 16-meteren. Høyrevingen fikk god tid til å sikte og satte ballen mellom beina på en Fredrikstad-forsvarer og inn i lengste hjørne.

Gjestene yppet seg litt mot tampen av første omgang, men Rune Almenning Jarstein reddet da Haitam Aleesani fikk hvittrøyenes største sjanse like før pause.

I annen omgang jaget Fredrikstad utligning, men oppgaven ble vanskeligere da de Lanlay satte fart på høyresiden etter 76 minutter. Han serverte lavt og hardt til Olsen, som enkelt kunne dytte inn 2–0.

– Det var jevnspilt på 0-1 men etter 0-2 klarte vi ikke å holde trykket oppe. Det er surt, men Viking vant fortjent, sa Fredrikstads kaptein Jørgen Horn til TV2 etter kampen.

– Minst like gode som Viking

Like før 2-0 målet hadde El-Hadji Makhtar Thioune kommet innpå for Veton Berisha til sin Viking-debut. Han presenterte seg med strålende forarbeid i forkant av 3-0-scoringen etter 82 minutter.

Vidar Nisja fikk ballen og satte den kontant i mål fra skrå vinkel.

Scoringen endte alt håp om poeng for Fredrikstad, og gjestene var heller ikke særlig nær en redusering. Trond Amundsens menn blir liggende utsatt til på 15.-plass i eliteserien. Kun Stabæk er bak østfoldingene.

– 3-0 er flatterende i dag. Vi måtte våge for å prøve å få uttelling. Jeg synes vi var minst like gode som Viking, og vi hadde noen kjempesjanser på 0-1, mente FFK-trener Trond Amundsen om kampen.

(NRK/NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Totalforbud mot bål

    Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Østfold og Follo vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. " I nærheten av" defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis stor gress- og lyngbrannfare i kommunene. Skogbrannfarevarselet (se www.yr.no) viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.