– Vi vurderer ikke å bytte trener

For fjerde seriekamp på rad måtte Fredrikstad gå av banen uten tre poeng. Nå ligger de på plassen over nedrykk.

Håkon Wibe-Lund

Håkon Wibe-Lund måtte nok en gang se sine spillere gå av banen uten seier i årets 1. divisjon.

Fredrikstad skapte knapt en eneste sjanse borte mot Hønefoss i kveld, mens Hønefoss scoret to mål etter hvilen.

Dermed står Fredrikstad fremdeles med tre poeng etter de fire første seriekampene i årets sesong, etter uavgjort mot både Brann, Hødd og Levanger.

Daglig leder Geir Bakken så kveldens kamp på TV hjemme i Fredrikstad. Han er ikke imponert over hva han fikk se.

– Dette var rett og slett dårlige greier. 0-2 tap mot Hønefoss var langt under hva vi hadde forventet, sier han til NRK.

– Nå er det motbakke

Geir Bakken, FFK

Daglig leder Geir Bakken i Fredrikstad.

Klubben har nå like mange poeng og lik målforskjell som Strømmen, og det er bare alfabetet som sørger for at FFK ikke ligger under nedrykksstreken.

– Å ligge på den plassen er vi ikke komfortable med, men nå vi skal ikke glemme at det er 26 kamper igjen. Men akkurat nå er det motbakke.

Vurderer den sportslige ledelsen å bytte trener?

– Nei, vi vurderer ikke det nå. Det er spilt fire kamper og det er 26 kamper igjen, nå må vi stå sammen og løfte oss ut av dette, sier han.

Fredrikstad-trener Håkon Wibe-Lund selv sier til Fredriksstad Blad at han ikke vurderer å trekke seg.

Laster Twitter-innhold

Kjelsrud Johansen skadet

Ingen av lagene imponerte nevneverdig i den første omgangen av kveldens kamp. Omgangen ble preget av kriging og mange lange baller.

Fredrikstad ble også nødt til å bytte ut spissen Henrik Kjelsrud Johansen med en skade allerede etter ti minutter.

Ifølge Fredriksstad Blads reporter Joakim Simensen ryktes det at spissen kan være ute av spill i én måned.

Kriget inn ledelsen

Kampens første scoring kom etter 55 minutters spill. Midtstopper Aleksander Solli banket et frispark fra 30 meter i tverrliggeren. Returen kriget Ugonna Anyora inn i nettet bak Jon Masalin.

Drøyt fem minutter før slutt var det Morten Hæstad som fastsatte sluttresultatet til 2-0. Hæstad ble spilt igjennom på vakreste vis Ibrahima Dramé.

Hæstad gjorde absolutt ingen feil alene med Masalin. Flere mål ble det ikke, og det var hjemmelaget som kunne juble for sesongens første seier.