NRK Meny
Normal

Fredrikstad stakk av med seieren

Fredrikstad tok tre viktige poeng lørdag ettermiddag mot tabellnabo Lillestrøm. Hjemmelaget kontrollerte i en kamp som var avgjørende i bunnstriden.

Wallace Fernando Pereira (midten), Mattias Andersson (t.v.) og Everton Santos da Costa
Foto: Åserud, Lise / Scanpix

FFK tok imot Lillestrøm på Fredrikstad stadion lørdag ettermiddag, takket være en god arbeidsmoral stakk Fredrikstad av med seieren.

Les også: - Spesielt å møte Lillestrøm

Les også: Nye skadeproblemer for FFK

Før kampen

Før kampen spådde det omskolerte midtbaneankeret til Fredrikstad Abgar Barsom at det var innstillingen til lagene som kom til å avgjøre.

- For meg spiller det ikke så stor rolle hvordan vi spiller, men det er mer innstillingen som kommer til å avgjøre. Lillestrøm kommer hit for å slåss om poengene, så innstillingsmessig må vi være 100 prosent. Så får spillet være så bra eller dårlig det bare vil. Det er de tre poengene vi nå må berge. Det er nå vinnerne kommer fram. Det er nå de store spillerne må vise at de er store. I denne fasen må vi vise at vi er et godt fotballag, sier Barsom.

Og det var nettopp det Fredrikstad gjorde da de kjempet til seg en viktig seier mot Lillestrøm.


Kampen

Første omgang var stort sett en trist affære. Kampen var preget av mye feilpasninger, lite kreativt angrepsspill og få sjanser.

Det eneste høydepunktet var frisparkene til Fredrikstads venstreback Fernando Perreira Wallace, som gang på gang prikket inn presise innlegg.

Fullstendig kampreferat: Minutt for minutt Fredrikstad - Lillestrøm

Everton var frempå på flere av innleggene, og etter 20 minutter satt han ballen i nettet. Men brasilianeren ble avblåst for offside.

Andre omgang åpnet også likedan, Fredrikstad presset Lillestrøm til å gjøre feil. Men hjemmelaget klarte aldri å utnytte sitt overtak før i det 84. spilleminutt. Da Mattias Andesson fikk ballen rett utenfor 16-meteren.

Andersson matchvinner


Nok en gang var det den nyankomne svensken Mattias Andersson som sendte Fredrikstad stadion i gledesrus, etter en perle av en scoring i det 83. spilleminutt.

Kampen hadde ikke de store sjansene, så når Andersson fikk ballen i beina rett utenfor 16-meteren var det ingen tvil om hva han ville.

Vingen sendte ballen i det motsatte hjørnet og Lillestrøm-keeper Stefán Logi Magnússon stod sjanseløs mot skuddet.

- Det smakte helt fantastisk! Alle jobbet knallhardt gjennom hele kampen, og jeg er stolt over at vi sto på som vi gjorde, smilte Andersson til NRK etter kampen.

Må se videre


Tom Nordli var klar i sin tale etter kampen, laget må bruke kvelden på å legge kampen bak seg, slik at de er klare for kampen mot Stabæk neste uke.

- Det var en jevn og tøff kamp. Jeg er meget glad for seieren. Så nå får vi suge på denne karamellen en dag, så får vi jobbe videre.

Henning Berg var ikke like fornøyd etter oppgjøret.


- Vi får ikke til så mye spill. Sånn som fredrikstad spiller blir det en jevn kamp. De utnyttet de få sjansene de hadde. I dag var vi ikke gode nok, sånn er det. Sa Lillestrøm-treneren til NRK etter kampen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontrollerer stort bål

    Brannvesenet i Marker har rykket ut for kontroll av et stort bål i Kroksundveien.

  • Mossing på U21-landslaget

    Sarpsborg 08s Tobias Heintz er med i troppen når U21-landslaget lader opp med en treningssamling før de skal spille kvalifiseringskamper i juni. Heintz kommer fra Moss og drar på samling med lagkamerat Bjørn Inge Utvik.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK