FFK avsluttet med stil

Til sesongens siste hjemmekamp tok FFK imot cupmester Aalesund på Fredrikstad Stadion. Ingen av lagene hadde noe å spille for, noe kampen bar preg av. Likevel fikk vi se en spennende slutt med mange mål.

FFKs Joachim Thomassen i duell med AaFks Fredrik Ulvestad

Det skulle nemlig ta drøye 70 minutter før noen av lagene scoret. Da var James Keene på et innlegg fra Andreas Landgren og satte inn kampens første mål - et kvarter før slutt.

Tam førsteomgang

At verken hjemmelaget eller bortelaget hadde det store å spille for, gjorde at førsteomgang var en særdeles kjedelig affære. Ingen av lagene fikk angrepsspillet til å sitte, og det var ingen store sjanser å skrive hjem om etter de første 45 minuttene.

Aalesund hadde et lite spillemessig overtak, men det var ikke godt nok til å ta ledelsen. Til tross for mange dødballer til begge lagene, var det ingen av spillerne som maktet å få ballen i mål.

Demar Phillips hadde den eneste sjansen det er verdt å skrive om fra den første omgangen. Men han klarte ikke å sette ballen i mål, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

"Ketchup-effekt"

Andre omgang startet like nitrist som den første hadde sluttet. I åpningsminuttene av andre omgang var det ingen av lagene som kom til noe som helst av sjanser.

Det skulle ta drøye 60 minutter før det ble litt fart ute på gressmatta. Celso Borges hadde akkurat kommet innpå for Hans Erik Ramberg og var nær å sette ballen i mål på sin første berøring på ballen.

Aalesund hadde også en stor sjanse, også denne gangen ved Demar Phillips, men heller ikke alene med Fredrikstad-keeper Arnold Origi maktet han å sette ballen i nettet.

Det skulle vise seg å bli straffet for minuttet etterpå satte James Keene inn kampens første scoring etter et flott innlegg av Andreas Landgren.
Og kun tre minutter senere kunne hjemmefansen juble igjen. Tarik Elyounoussi la på til 2-0 etter nok et innlegg fra Landgren.

Åtte minutter før slutt reduserte Magnus Sylling Olsen for Aalesund, men det hjalp ikke mye. To minutter på overtid fikk hjemmelaget straffe etter at Tarik Elyounoussi ble dratt ned på vei gjennom 16-meteren.

Straffen ekspederte Celso Borges hardt og presist i mål og sørget for 3-1 seier til rødbuksené.

Når én kamp gjenstår ligger FFK på en respektabel 12. plass med 35 poeng. Aalesund på sin side ligger på niendeplass med 40 poeng.