NRK Meny
Normal

Fredrikstad sier nei til kunstgress

FFK informerte i dag medlemmene i klubben om at det ikke vil bli lagt kunstgress på Fredrikstad stadion.

Fredrikstad Stadion

Spillerne til FFK vil fremdeles få spille på naturgress hjemme i Fredrikstad.

Foto: Fredrikstad Fotballklubb

Det var ordfører i Fredrikstad, Jon Ivar Nygård (Ap), som først foreslo å legge kunstgress på Fredrikstad stadion, i forbindelse med klubbens økonomiske problemer.

Nygård ønsket i februar at kommunen skulle finansiere en ombygging av stadion til kunstgressbane, for å øke spille- og treningskapasiteten i Fredrikstad.

Den gang sa klubben nei til forslaget, fordi de ønsket mer tid til å utrede om stadion skulle ha kunst- eller naturgress.

– Vi trenger mer tid for å få alle fakta på bordet, sa styreleder i Fredrikstad Fotballklubb, Gunnar Umbach Hansen i april.

Samtidig varslet styrelederen at klubbens medlemmer ville bli kalt inn til et medlemsmøte på et senere tidspunkt, for å diskutere hva klubben skulle velge.

– Naturgress blir like billig

Gunnar Umbach Hansen

styreleder i Fredrikstad Fotballklubb, Gunnar Umbach Hansen.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

Nå har det altså blitt klart at Fredrikstad Fotballklubb vil fortsette å spille på naturgress de neste sesongene.

– Det kommer et nytt styre og nye forhold som gjør at vi kanskje må revidere denne avgjørelsen. Men inntil videre er kunstgressdebatten lagt død. Det vil ikke være kunstgress på Fredrikstad stadion ved sesongstart neste år, sier Umbach Hansen til NRK.

Hva er grunnen til denne avgjørelsen?

– Det er fordi vi har en veldig fin matte av naturgress på stadion i dag. Med et riktig og godt vedlikehold av den, tror vi at den vil være like holdbar og like billig i drift som kunstgress.

Umbach Hansen sier at spillergruppa i klubben har vært involvert i avgjørelsen. Samtlige spillere i FFK har tidligere sagt klart ifra om at de ønsker å spille på naturgress.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Buss mot fotgjenger

    Trafikken går igjen som normalt etter at en fotgjenger ble påkjørt av en buss ved Valaskjold bru i Sarpsborg. Det melder politiet på Twitter. De forteller at fotgjengeren er tatt hånd om av ambulansepersonell.

  • Bør utsette vannverksak

    Kommunestyret i Aremark bør utsette behandlingen av vannverksaken. Det mener Per Ivar Thomasrud, som er talsmann for innbyggerne som fikk mindre enn en uke på å betale en tilknytningsavgift på 18 750 kroner. Om lag 90 aremarkinger hevder, via advokat, at kravet er foreldet.