NRK Meny
Normal

Fredrikstad sier nei til kunstgress

FFK informerte i dag medlemmene i klubben om at det ikke vil bli lagt kunstgress på Fredrikstad stadion.

Fredrikstad Stadion

Spillerne til FFK vil fremdeles få spille på naturgress hjemme i Fredrikstad.

Foto: Fredrikstad Fotballklubb

Det var ordfører i Fredrikstad, Jon Ivar Nygård (Ap), som først foreslo å legge kunstgress på Fredrikstad stadion, i forbindelse med klubbens økonomiske problemer.

Nygård ønsket i februar at kommunen skulle finansiere en ombygging av stadion til kunstgressbane, for å øke spille- og treningskapasiteten i Fredrikstad.

Den gang sa klubben nei til forslaget, fordi de ønsket mer tid til å utrede om stadion skulle ha kunst- eller naturgress.

– Vi trenger mer tid for å få alle fakta på bordet, sa styreleder i Fredrikstad Fotballklubb, Gunnar Umbach Hansen i april.

Samtidig varslet styrelederen at klubbens medlemmer ville bli kalt inn til et medlemsmøte på et senere tidspunkt, for å diskutere hva klubben skulle velge.

– Naturgress blir like billig

Gunnar Umbach Hansen

styreleder i Fredrikstad Fotballklubb, Gunnar Umbach Hansen.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

Nå har det altså blitt klart at Fredrikstad Fotballklubb vil fortsette å spille på naturgress de neste sesongene.

– Det kommer et nytt styre og nye forhold som gjør at vi kanskje må revidere denne avgjørelsen. Men inntil videre er kunstgressdebatten lagt død. Det vil ikke være kunstgress på Fredrikstad stadion ved sesongstart neste år, sier Umbach Hansen til NRK.

Hva er grunnen til denne avgjørelsen?

– Det er fordi vi har en veldig fin matte av naturgress på stadion i dag. Med et riktig og godt vedlikehold av den, tror vi at den vil være like holdbar og like billig i drift som kunstgress.

Umbach Hansen sier at spillergruppa i klubben har vært involvert i avgjørelsen. Samtlige spillere i FFK har tidligere sagt klart ifra om at de ønsker å spille på naturgress.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sykehuset tester nye kreftmedisiner

    Flere får kreft i Østfold enn ellers i landet. Derfor jobber sykehuset med å tilby pasienter mulighet til å være med i studier for å prøve ut nye, lovende medisiner, sier Andreas Stensvold, som er forsker og avdelingssjef ved kreftavdelingen på sykehuset.

  • Flytter passkontoret til Grålum

    Øst politidistrikt har vedtatt å flytte passkontoret fra Råde til Grålum i Sarpsborg. Dato for flytting er ennå ikke satt, og vil trolig først kunne skje i siste halvdel av 2018. Passkontoret skal flyttes for å få lokaler som er egnet til å utstede nye nasjonale ID-kort og plass nok til nytt saksbehandslingssystem for pass. Det forteller Heidi Vinsrud som er seksjonssjef for forvaltningseksjonen i Øst politiditsrikt.

    Passkontoret
    Foto: Britt Kristin Ese / NRK