NRK Meny
Normal

FFK til Tromsø

FFK tar i kveld turen til Nord-Norge og gjester Tromsø i Tippeligaens 20. serierunde. Fredrikstad kan få en meget tøff oppgave, ettersom Tromsø fortsatt er ubeseiret på hjemmebane i årets Eliteserie.

Håper på mer jubel

FFK-spillerne feirer cuptriumfen mot Molde. De håper på mer jubel i vente når de gjester Tromsø.

Foto: Johannessen, Sara / Scanpix

FFK har en formidabel oppgave å løse når de i kveld gjester Tromsø på Alfheim. Hjemmelaget har hittil i årets Tippeliga ikke tapt en eneste kamp på hjemmebane.
Selv om Fredrikstad aldri har hatt et rykte på seg for å være spesielt sterke på bortebane, har de i år vist positive tendenser på fremmed gress. De har vunnet tre og tapt fem. Det skal merkes at FFK «aldri» spiller uavgjort på bortebane.

Målfarlig «Mos»

Den utlånte Vålerenga spilleren, og bror til Mohammed Abdellaoue, Mustafa har gjort sine saker meget bra i Tromsø-drakta denne sesongen.

På fjorten kamper har unggutten scoret sju mål og har dermed scoret like mange mål som ringrev og klubblegende i Tromsø - Sigurd Rushfeldt. Dog med et antall flere kamper spilt.

– Abdellaoue er i kanonform, så jeg er sikker på at vi vil skape en del sjanser, sier trener Per-Mathias Høgmo til avisen Nordlys.

Optimistisk Joacim Jonsson

Selv med tanke på at Tromsø ennå ikke har tapt hjemme i årets sesong, er likevel Joacim Jonsson optimist før kveldens kamp.

– Årets FFK lag kan slå alle så det er ikke noen umulighet at vi drar opp og henter 3 poeng, men samtidig så skal vi være fornøyd hvis vi kommer hjem med poeng, sier han til Fredrikstad Fotballklubbs hjemmesider.

FFK mønstrer i kveldens kamp mot «Gutan» et tilnærmet skadefritt mannskap. Det kan by på problemer for trener Tom Freddy Aune.

Ifølge Jonsson forteller han til FFKs hjemmesider at det kan bli luksusproblemer på enkelte plasser, ettersom trenerene må finne en god balanse mellom defensiv trygghet og slagkraftig kontringsstyrke.

Ikke fornøyde defensivt

Verken Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo og Joacim Jonsson er fornøyde med deres respektive lags defensive innsats.

Tromsø har på de to siste kampene sluppet inn fem mål. FFK på sin side har sluppet inn to mål i snitt per kamp etter sommerferien.

– Det blir viktig å få opp kvaliteten i forsvarsspillet, og kneppe det opp et hakk. Jeg forventer å se mer individuell skikkelighetsfokus og mer røffhet i det defensive arbeidet, sier Høgmo til Nordlys.

– Etter ferien så har vi hatt gode prestasjoner i kampene men har sluppet inn 2 mål i snitt, og da er det vanskelig med full pott.

Vi må fortsette å spille og tru på egne ferdigheter, det er da vi er som best og vi har vist vi kan spille god fotball på bortebane tidligere i år. Det sier Joacim Jonsson til fredrikstadfk.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.