NRK Meny
Normal

– Gutta er opplagte

Fredrikstad-spiller Joachim Thomassen mener at laget strutter av selvtillit. «Mr. Stabæk» Ingebrigt Steen Jensen gleder seg over skadeproblemene til bortelaget.

Tom Freddy Aune (t.v.) og Joachim Thomassen

Joachim Thomassen hevder at det er god selvtillit i Fredrikstad om dagen. Her sammen med trener Tom Freddy Aune etter en av kvalikkampene mot Hønefoss i fjor.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Fredrikstad har fått en strålende start på sesongen og ligger foreløpig på andreplass etter fire kamper, bak Start som møter Sarpsborg 08 i dag.

Den gode innledningen har ført til at laget fra «Plankebyen» kan reise til dagens bortekamp mot Stabæk med en voldsom tro på seg selv.

– Vi har bra selvtillit i laget om dagen og vil selvsagt gi alt for å vinne. Det blir forhåpentligvis en morsom og fartsfylt kamp på kunstgress mot Stabæk, sier Joachim Thomassen til fredrikstadfk.no.

– Gutta er opplagte

Stabæk har hatt et godt tak på Fredrikstad i serien i de siste årene. Man må faktisk helt tilbake til september 2007 for å finne forrige FFK-seier. Den gangen vant de 2-0 etter scoringer av John Anders Bjørkøy og Andreas Tegström.

Fredrikstad gikk imidlertid seirende ut av treningskampen mellom de to lagene før sesongen (3-1) og Thomassen ønsker nå å bryte den dårlige statistikken i serien.

– Vi har jo gjort gode kamper og spilt bra mot Stabæk tidligere i år, og vi satser alt for å gjenta det. Nå har vi trent bra og hatt en fin økt. Gutta er opplagte til kampen.

Vil blande seg inn i toppen

Stabæk har hatt en blandet start på årets Eliteserie. De gikk fra 0-7 tap mot Lillestrøm i serieåpningen til å slå gullfavorittene Rosenborg og Vålerenga. Deretter tapte de 2-3 mot Ole Gunnar Solskjærs Molde.

Assistenttrener Geir Bakke ønsker at nå at laget skal legge Molde-kampen bak seg, og sikte seg inn mot den øverste halvdelen av tabellen.

– Vi følte vi fortjente poengdeling etter Molde-kampen, men vi har hatt en god uke og er forberedt på oppgaven som møter oss. Det er stor forskjell på seks og ni poeng etter fem kamper. Vi skal helst være med blant lagene på den øverste delen av tabellen, sier han til stabak.no

Gleder seg over svekket lag

Ingebrigt Steen Jensen, Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson

«Mr. Stabæk» Ingebrigt Steen Jensen gleder seg over skadeproblemene til bortelaget.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Bakke har også oppskriften klar på hvordan de skal slå Fredrikstad - et lag de historisk sett har et veldig godt tak på.

– Oppgaven mot FFK er å bryte ned forsvaret og ambisjonen vår på hjemmebane er at vi alltid skal ut på banen for å føre spillet så godt det går. I vinter fikk vi en smakebit på hva Fredrikstad har å by på. De er gode til å ligge bakpå og komme på overganger, samtidig som de har evnen til å styre spillet, sier han.

Fredrikstad mangler fire svært viktige spillere i Jørgen Horn og Tarik Elyounoussi, som er suspenderte, og Raio Piiroja og Alex Valencia som begge er ute med lyskeproblemer. Noe som gleder Ingebrigt Steen Jensen.

– Det er stygt å si det, men vi gleder oss litt over at FFK møter med et svekket lag. Nå mangler det bare at Borges pådrar seg en liten forkjølelse 1. påskedag, sier han til Fredrikstad Blad.

Landslagskeeperen på benken

For Stabæk er Jon Knudsen skadefri etter å ha stått over de fire første kampene med skade. Stabæk-trener Jørgen Lennartsson velger allikevel å la Jan Kjell Larsen få fortsette i målet til dagens kamp.

– Jan Kjell har hatt en svært bra sesong. Han kom inn på en bra måte og gjorde det bra på treningen, sier han til NRK.

Ellers for Stabæk mangler Johan Andersson, Haris Skenderovic, Jørgen Skjelvik, Tor-Marius Gromstad, Torstein Andersen Aase og Palmi Rafn Palmason.

Kampen begynner klokken 18.00

Video Skadefri Knudsen må stå over kampen idag

Landslagskeeper Jon Knudsen er skadefri, men må se kampen mot Fredrikstad fra benken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke i Eidsberg

    Det har vært en trafikkulykke mellom to biler på Hærland i Eidsberg. Nødetatene er på vei.

  • Se TV-nyhetene 18.50