Hopp til innhold

Fredrikstad kommune

  • Krever å få eiendomsskatt tilbake

    Fire bolig- og hytteeiere møter neste uke Fredrikstad kommune i retten. De hevder at eiendomsskatten er ulovlig, og krever å få den tilbakebetalt.

    Mange bolig- og hytteeiere i Fredrikstad fikk i 2022 en ubehagelig overraskelse da de fikk regningen for eiendomsskatten. Mange måtte ut med flere ganger mer enn de hadde betalt før.

    Grunnen var at Fredrikstad kommune hadde taksert alle eiendommene på nytt. Da hadde det ikke blitt gjort siden 2006. De som har gått til sak mot kommunen hevder at retakseringen var ulovlig.

    – Når det gjelder retaksering, er reglene sånn at man kan gjøre det hvert 10 år. Og så har man en frist på tre år for å gjøre dette. Den fristen gikk ut i 2018, sier advokat Bettina Banoun, som representerer de fire.

    Hun mener dermed at takseringen var 2022 er ugyldig. De fire krever pengene tilbake.

    – Vi mener at dette vil ha virkning for alle. Det var det som ble effekten i Oslo. Der hadde man skrevet ut eiendomsskatten for sent i 2016. Det medførte at alle fikk tilbakebetalt eiendomsskatten i Oslo for 2016, sier Banoun.

    Bettina Banoun, advokat
    Foto: Wiersholm
  • Fredrikstad kommune kutter likevel ikke antall lærlinger

    Fredrikstad kommune har nå funnet penger til å beholde dagens lærlingordning, skriver Fredriksstad Blad.

    Det skjer etter at de varslet kraftig kutt i antallet lærlinger. Kommunen sliter med økonomien, og har behov for å spare penger.

    Forslaget var å redusere antallet nye lærlinger til 30 – fra behovet på 92.

    HR-sjef i kommunen, Erik Eriksen, sa til NRK tidligere denne måneden at de jobbet med å løse saken.

    – Vi må gå gjennom hele kommunen og se etter løsninger, så vi slipper å redusere så mye som vi først trodde, sa Eriksen.

    Det kommunen har funnet penger til, er å beholde dagens nivå på 144 lærlinger. Det er likevel et stykke opp til det antallet de selv har vedtatt å ha: 170 lærlinger til enhver tid.

    Caroline Bjercke.
    Foto: Stein Ove Korneliussen/NRK
  • Fredrikstad kommune i gul beredskap

    Fredrikstad kommune er i gul beredskap fordi det nå er et stort trykk på kommunens korttidsplasser og hjemmesykepleie etter at mange pasienter blir skrevet ut fra sykehuset til kommunen.

    Å gå i gul beredskap betyr at kommunen tar grep for å sikre at pasientene får forsvarlig hjelp ved å øke kapasiteten på antall korttidsplasser i egen kommune og i tillegg leie fra kommunene rundt.

    Sykehuset Østfold gikk tirsdag i grønn beredskap fordi de har flere pasienter enn det er plass til.

    Fredrikstad kommune vurderer fortløpende om hjemmeboende eldre som får jevnlig avlastning i korttidsplass må være hjemme i en periode for å øke kapasiteten.

  • Besøksrekord på bibliotekene i Fredrikstad

    Nesten 270 000 mennesker var innom bibliotekene i Fredrikstad i fjor. Dette er det høyeste besøkstallet som noen gang er registrert på bibliotekene.

    – Vi jobber hele tiden for å gjøre tilbudet vårt så godt som mulig for innbyggerne i Fredrikstad, og det er fint å se at besøket øker, sier biblioteksjef Hanne Utne.

    – I en tid hvor en del sliter økonomisk er de gratis kulturtilbudene ekstra viktige, og de blir mye brukt, utdyper hun på kommunens nettsider.

    Fredrikstad bibliotek
    Foto: Anne Ognedal/NRK
  • Stenger vei på grunn av trafikkfarlig hull

    Holmegata mellom Oslogata og Borggata i Fredrikstad sentrum er stengt for gjennomkjøring inntil videre på grunn av sprekker og trafikkfarlige hull i veien.

    Kommunen skal undersøke bæreevnen til veien og om kulverten til Veumbekken, som ligger i Holmegata, vil tåle belastningen av mengde trafikk og tyngre kjøretøyer, melder kommunen på sine nettsider.

    Omkjøring er skiltet.