Normal

Fredrikstad knuste Viking

Fredrikstad vant fortjent 2-0 over Viking. Fredrikstad dominerte stort i første omgang.

Fredrikstad jubler etter scoring
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Fredrikstad vant fortjent 2-0 over Viking hjemme på nye Fredrikstad stadion.

Fredrikstad har dermed vunnet begge sine første hjemmekamper.

Les kampen minutt for minutt: Kampen minutt for minutt

 

Vant fortjent

Fredrikstad var det beste laget på banen. I store deler av kampen dominerte de rødhvite spillet. FFK-trener Anders Grønhagen er godt fornøyd med kampen:

- Vi spilte en bra kamp og vant fortjent. Spesielt i første omgang var vi gode, sier Grønhagen.

Viking trener Owe Rosler var derimot lite fornøyd med Viking sin innsats. Først nektet han å svare på spørsmål fra NRK, men etter en stund sa han at FFK var det beste laget:

- Vi lyktes ikke med det offensive. Vi ble litt bedre i andre omgang, men fikk ikke uttelling. Fredrikstad var det beste laget, sier den tyske treneren.

Føler seg tråkket på

Kampen vil også bli husket for mye stygt spill. Spesielt FFK-spiss Tarik Elyounoussi fikk føle usportslige Vikingspillere på kroppen:

I første omgang ble Tarik trampet på av en Vikingspiller. Den unge FFK-spilleren mener Vikingspilleren gjorde det med vilje:

- Jeg syns det var mye stygt spill under kampen, og jeg mener jeg ble trampet på med vilje, sier Tarik.

Han får støtte av FFK-trener Grønhagen:

-Jeg syns Tarik ble taklet hardt både under Aalesundkampen og i denne kampen. Jeg mener det er uheldig, og at det er viktig at norsk fotball tar vare på gode unge talenter, sier den svenske treneren.

Fredrikstad best etter 1. omgang

Fredrikstad leder fortjent 2-0 etter første omgang. Laget presset hardt og skapte sjanse etter sjanse.

I det 18. minutt kom endelig scoringen. Kampens beste spiller, Tarik Elyounoussi blir spilt fri på høyreside av Hans Erik Ramberg. Han fosser nedover sidelinjen, drar seg inn i feltet, og skyter hardt ned i motsatt hjørne. 1-0!

Ahlsen klasse

Etter scoringen fortsetter Fredrikstad å presse Viking. Etter 24 spilte minutter fikk Fredrikstad frispark midt på Vikings banehalvdel. Anders Prytz tar frisparket. Han skyter knallhardt, skruer ballen rundt muren og rett opp i krysset.

Sist det ble scoret ett slikt mål i Fredrikstads rødhvite farger var under cupfinalen i 1984. Da banket Per Egil Ahlsen ballen i mål fra samme distanse.

Viking best i andre omgang

Viking hadde tydligvis en alvorsprat i pausen. Spesielt i starten av andre omgang presset Stavangerlaget på for å få en utligning. Etter rundt 70 minutter kom det to store Vikingsjanser.

Først var det klabb og babb i feltet etter ett frispark. Ijeh kom til avslutning, men Rami Shaaban reddet.

Minutter senere er det nytt Viking frispark. Sigurdsson får stusset ballen over en utrusende FFK-keeper, men ballen går i tverrliggeren.

Fullt stadion

Det var over 12 000 tilskuere på Fredrikstad stadion. Før kampen var det nærmest ingen billetter å oppdrive. Det kom også færre Vikingsupportere enn først planlagt..

Viking måtte sende tilbake 550 billetter foran helgens fotballkamp i Fredrikstad. Årsaken var for liten interesse blant Stavanger-fansen.

Ikke tapt siden 1973

Fredrikstad har ikke tapt i toppdivisjonen mot Viking siden 1973. Sist Fredrikstad tapte i serien mot Viking var i 1988.

Totalt har lagene møtt hverandre i serien 20 ganger. Fredrikstad siden 1963. Fredrikstad står oppført med flest seire. Hele 12 ganger har de rød-hvite gått seirende av banen. Fem ganger har det blitt uavgjort, mens Viking har vunnet kun tre ganger på fremmed gress.

I fjor vant Fredrikstad 2-1 hjemme mot Viking.

 

Lagoppstillingene

FREDRIKSTAD   -    VIKING

1Rami Shabaan                    22 Iven Austbø

2 Pål Andre Czwartek         16 Jørgen Tengesdal

3 Patrik Gerrbrand              15 Ragnvald Soma

17 Vidar Martinsen                3 Børre Steenslid

15 Anders Prytz                     8  Øyvind Svenning

13 Tarik Elyounoussi             11 Søren Berg

6 Hans Erik Ramberg            99 Jone Samuelsen

23 John Anders Bjørkøy          7 Nicolai Stokholm

14 Raymond Kvisvik              14 André Danielsen

10 Øyvind Hoås                       9 Peter Ijeh

20 Ismaël Béko Fofana           20 Razak Pimpong

 

Alle tiders FFK SE VIDEO: Alle tiders FFK

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elev dømt for vold mot lærer

    En kvinnelig, tidligere elev ved Malakoff videregående skole er i Moss tingrett dømt til seks måneder i fengsel og til å betale 50.000 kroner i oppreisningserstatning. Den mannlige læreren ble påført fem brudd i ansiktet, ble operert ved Ullevål sykehus og var sykmeldt i en måned etter voldsepisoden i fjor høst, skriver Moss Avis.