NRK Meny
Normal

Fredrikstad FK får 50.000 i bot

Norges Fotballforbund mener at FFK hadde grove overtredelser av sikkerhetsbestemmelsene under kampen mot Vålerenga 16. mai.

Plankehaugen - FFKs supporterklubb

Fredrikstad Fotballklubb har blitt bøtelagt av NFF etter brudd på sikkerhetsbestemmelsene.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Norges Fotballforbunds (NFF) påtalenemnd anmeldte Fredrikstad Fotballklubb til Doms- og sanksjonsutvalget etter at et gjerde raste sammen under kampen mellom Fredrikstad og Vålerenga 16. mai i år.

Noen av supporterne til Vålerenga ble også skadet under uhellet. Vålerenga ble også bøtelagt av forbundet etter at noen av deres supportere kastet ting inn på banen og benyttet seg av pyroteknikk.

NFF mener også at Fredrikstad hadde sluppet inn for mange bortesupporterne på det aktuelle feltet og dermed gitt supporterne adgang til et område på stadion som ikke var godkjent av forbundet.

Fredrikstad skal også ha forhåndssolgt flere billetter til det aktuelle feltet enn det borteseksjonen var godkjent for. Borteseksjonen (Felt R) er ifølge NFF godkjent for 800 personer, men klubben solgte 1000 billetter til dette feltet.

Klubben skal heller ikke ha hatt en tilfredsstillende inngangskontroll til feltet.

Påtalenemndas innstilling til sanksjon var en bot på 30.000 kroner. Utvalget mener imidlertid at overtredelsene av sikkerhetsbestemmelsene utgjorde en alvorlig sikkerhetsrisiko og det må reageres strengt mot slike overtredelser.

Et enstemmig utvalg har derfor valgt å gi Fredrikstad Fotballklubb en bot på 50.000 kroner for overtredelsene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se TV-nyhetene 22.55

  • Sparta tap

    Det ender til slutt 3–5 mellom Sparta og Lillehammer. Dermed leder Lillehammer 3–0 i kamper, og Sparta må vinne de fire neste for å nå finalen i sluttspillet.