Fredrikstad best i Østfold

Det gikk hele 26 år før Fredrikstad på nytt klarte å ta skalpen til Moss i en obligatorisk kamp. Med dagens 2-5 seier er de udiskutabelt best i Østfold.

Amin Askar

Amin Askar var dagens mann på Melløs. Den tidligere Moss-spilleren scoret ett mål og sørget for at hjemmelagets keeper, Andreas Eikum fikk rødt kort.

Etter at dommeren blåste igang lokaloppgjøret fra Melløs søndag, var det egentlig aldri noen tvil. Det er Fredrikstad FK som bekler tittelen «Østfolds beste fotballag».

Det er som kjent aldri enkelt å spå utfallet av et lokaloppgjør av det slaget Moss-Fredrikstad er, og det var flere som hadde troen på at Moss kunne ta med seg tre overaskende poeng. Blant dem var Moss-trener Per Morten Haugen, som mente at laget hans skulle løpe fra FFK.

SE OGSÅ:

Ble fraløpt

Det var imidlertid en tidligere Mossespiller, Amin Askar, som hadde tatt på seg løpeskoene og skapte konstant trøbbel med sin hurtighet.

Allerede etter 10 minutter ble hjemmelaget straffet av Askars hurtighet for første gang. Midtbanespilleren brukte farten sin til å komme seg alene igjennom mot Mossekeeper Andreas Eikum, som så seg nødt til å rive ned Askar, som bakerste mann. Dermed ble det rødt kort, og klart for 17-åringen Kristian Bjerke i mål.

Det påfølgende frisparket ekspederte Fernando Wallace i mål

Video Moss - FFK 0-1

Fullstendig overkjøring

Etter det første målet var det fullstendig overkjøring fra Fredrikstads side, og det var ikke ufortjent at rødbuksene la på til både 0-2 og 0-3 før lagene gikk i garderobene.

Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune var godt fornøyd med førsteomgangen.

– Kampen blir preget av den tidlige utvisningen, og det er noe vi skal utnytte. Det synes jeg vi gjør bra, og vi får en slags vårløsning, med bra spill og fine mål, sier han

Video Moss - FFK 0-3

Straffet av gamle kjente

Mossingene hadde tydeligvis fått en eller annen form for vitamininnsprøyting i pausen, for gultrøyene entret Melløs som et nytt lag til andreomgangen. Men til tross for bedre prestasjoner av hjemmelaget, var det nok en gang tidligere "Kællær" som kom i fokus.

Først Vidar Martinsen, som forøvrig var eneste målscorer, for Moss, i tilsvarende oppgjør forrige gang lagene møttes i serien. Deretter var det livlige Amin Askar som var frempå igjen, etter en drøy times spill.

Video Moss - FFK 0-4

Video Moss - FFK 0-5

Moss reduserte

Etter dette kom Moss mer og mer med i kampen, og det så i en liten periode ut som at Fredrikstad levde farlig, til tross for at de ledet hele 0-5. To scoringer av Thomas Klaussen var ihvertfall nok til at trener Per Morten Haugen kunne ta med seg noe positivt fra søndagens kamp.

– Kampen er i utgangspunktet ødelagt etter førsteomgangen, men unggutta kommer etterhvert inn her og løper mye, og det hjelper veldig. Selv om vi taper 2-5 her i dag, så er det viktig at vi fortsetter å kjempe og står løpet ut, sa han til NRK umiddelbart etter kampslutt.

Video Moss - FFK 1-5
Video Moss - FFK 2-5

Askar fornøyd

Den tidligere Mossingen, Amin Askar, var svært fornøyd med å tatt med seg tre poeng hjem fra sin tidligere hjemmebane.

– Det var morro å være tilbake. Jeg synes at vi utnytter de rommene vi får godt og vi er solide og gjør en god match. Alt i alt mener jeg at vi bør være fonøyd med denne kampen, selv om vi detter litt ned på slutten, sa dagens mann på Melløs.