NRK Meny
Normal

Fredrikstad BK frir til sponsorene

Fredrikstad Ballklubb er klare for spill på høyere nivå neste år, men er avhengige av å få næringslivet med på laget.

Etter gårsdagens seier over Gjøvik, og påfølgende opprykk til neste års Eliteserie, var naturlig nok alle i Fredrikstad BK høyt oppe i går. Men nå går klubben en hard, og spennede, økonomisk hverdag i møte.

– Først og fremst så må vi nå få det økonomiske på plass, det er det som er den største utfordringen vår. Det viktigste for oss nå er å fri til næringslivet i Østfold om at de blir med på det her, som vi håper skal bli et eventyr, sier daglig leder i FBK, Kim Johansen.

LES OGSÅ:

Må doble budsjettet

Sportslig er Fredrikstad ballklubb klare for eliteseriespill i håndball neste sesong. Økonomisk derimot, er det langt dårligere stelt. Klubben hadde ikke planlagt med å spille i eliteserien neste sesong, og må nå finne midler til å doble budsjettet før sesongstart.

– Nå har vi ikke finregnet helt på det, men jeg regner med at vi nok må ha 2 millioner mer enn det vi har i dag. Så hvis vi kommer opp på et sponsorbudsjett på mellom 3,5 og 4 millioner, så holder det, sier Johansen.

Ett år for tidlig

Fredrikstad BK vant begge kvalifiseringskampene mot Gjøvik, henholdsvis 21-20 og 23-21, men daglig leder Kim Johansen innrømmer at seieren var av den overraskende sorten.

– Nå hadde vi en målsetning før sesongen om å havne blant de fire beste, og kjenne litt på nivået i toppen av 1. divsjon, og så da ta steget helt opp til neste år, sier Johansen.

Sponsorfrieri

Nå håper han også at det er liv laga i byen for en toppsatsing på håndballsiden, og frir til publikum og sponsorer for at de skal slenge seg på vogna og bli med på det som, forhåpentligvis, blir et nytt tilskudd til en allerede stolt idrettshistorie i Østfold.

– Jeg håper at hele Fredrikstad er stolte av dette og nå blir med og backer opp det laget her, for det kan nå langt, avslutter en tydelig stolt Kim Johansen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Maks 5 knop i Sarpsborg

    Sarpsborg kommune har innført en forskrift som begrenser farten nær holmer, skjær og land. På en avstand fra 150 meter er maksimalt tillatt hastighet 5 knop.

  • Lager kjølebokser til hjemlevering

    Kjølebokser til hjemlevering av mat testes nå ut hos 100 husstander i Moss. Gründere er i ferd med å etablere produksjon i Moss, målet er tilby markedet for hjemlevering av mat en løsning hvor varer kan leveres uten at folk er hjemme, skriver Dagens Næringsliv.