NRK Meny
Normal

Fredrikstad BK frir til sponsorene

Fredrikstad Ballklubb er klare for spill på høyere nivå neste år, men er avhengige av å få næringslivet med på laget.

Etter gårsdagens seier over Gjøvik, og påfølgende opprykk til neste års Eliteserie, var naturlig nok alle i Fredrikstad BK høyt oppe i går. Men nå går klubben en hard, og spennede, økonomisk hverdag i møte.

– Først og fremst så må vi nå få det økonomiske på plass, det er det som er den største utfordringen vår. Det viktigste for oss nå er å fri til næringslivet i Østfold om at de blir med på det her, som vi håper skal bli et eventyr, sier daglig leder i FBK, Kim Johansen.

LES OGSÅ:

Må doble budsjettet

Sportslig er Fredrikstad ballklubb klare for eliteseriespill i håndball neste sesong. Økonomisk derimot, er det langt dårligere stelt. Klubben hadde ikke planlagt med å spille i eliteserien neste sesong, og må nå finne midler til å doble budsjettet før sesongstart.

– Nå har vi ikke finregnet helt på det, men jeg regner med at vi nok må ha 2 millioner mer enn det vi har i dag. Så hvis vi kommer opp på et sponsorbudsjett på mellom 3,5 og 4 millioner, så holder det, sier Johansen.

Ett år for tidlig

Fredrikstad BK vant begge kvalifiseringskampene mot Gjøvik, henholdsvis 21-20 og 23-21, men daglig leder Kim Johansen innrømmer at seieren var av den overraskende sorten.

– Nå hadde vi en målsetning før sesongen om å havne blant de fire beste, og kjenne litt på nivået i toppen av 1. divsjon, og så da ta steget helt opp til neste år, sier Johansen.

Sponsorfrieri

Nå håper han også at det er liv laga i byen for en toppsatsing på håndballsiden, og frir til publikum og sponsorer for at de skal slenge seg på vogna og bli med på det som, forhåpentligvis, blir et nytt tilskudd til en allerede stolt idrettshistorie i Østfold.

– Jeg håper at hele Fredrikstad er stolte av dette og nå blir med og backer opp det laget her, for det kan nå langt, avslutter en tydelig stolt Kim Johansen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vestby-pasienter kan gi problemer

    Når innbyggerne i Vestby i mai overføres til Sykehuset Østfold, kan det gi økt antall pasienter på korridor og en opphopning av pasienter i akuttmottak. Det kommer fram i sykehusets risikovurdering for mottak av Vestbypasienter.

    Korridorpasienter på Sykehuset Østfold
    Foto: Sykehuset Østfold
  • Tiltalt for drapsforsøk

    En 27 år gammel mann er tiltalt for å ha prøvd å drepe en annen mann med kniv eller øks i Sarpsborg i mai 2016, skriver VG. Ifølge tiltalen ble han overmannet av andre personer før han kunne gjennomføre drapet.