NRK Meny
Normal

Sender gjerne spillerne på pub

Men først krever Dag-Eilev Fagermo at Odd Grenland tar tre poeng hjemme mot Fredrikstad.

Dag-Eilev Fagermo

Odd Grenlands trener Dag-Eilev Fagermo krever tre poeng fra sine spillere.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo frister spillerne sine med en pubtur etter kveldens kamp mot Fredrikstad – slik de også fikk lov til etter å ha slått laget fra Plankebyen 2–1 i fjor.

– De skal gjerne få gå på pub igjen, men da kreves det at de vinner langt oftere, sier han til Fredriksstad Blad, med klar hentydning til at laget bare har én seier på de fire første kampene i årets eliteserie.

– Vi har hevet oss spillemessig etter en ræva innledning (tap 0–4 mot Sogndal). Ingen kamper i Tippeligaen er enkle, men jeg føler guttene har gnisten til å kunne slå tilbake. Vi er også avhengig av en seier, for å ikke havne med begge bena nede i sumpen, sier han.

Jørgen Horn

Jørgen Horn sliter med en langvarig kneskade.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Fredrikstads midtstopper Jørgen Horn har vært ute med en kneskade hele sesongen, og må også se kveldens kamp fra tribuneplass.

Allikevel føler har han tro på at bortelaget har gode muligheter til å ta en viktig seier i kveld.

– Odd har ikke akkurat levert all verden til nå, så her ser jeg absolutt muligheten til at vi skal plukke poeng, sier han til f-b.no.

Kun 11 spillere på trening

For Odd Grenland er Magnus Lekven og Fredrik Semb ute med skade, mens Adem Gúven er tilbake og aktuell for en plass i startelleveren.

Fredrikstad har nevnte Jørgen Horn ute med en langvarig kneskade. I tillegg er Hans Erik Ramberg og Simen Rafn uaktuelle.

Den siste uken har også flere spillere vært utilgjengelige for Tom Freddy Aune. På onsdagens trening var det kun 11 spillere på plass.

Thomas Holm, Jørgen Horn, Hans Erik Ramberg, Alexander Ruud Tveter, Ole Strømsborg, Vidar Martinsen og Simen Rafn måtte alle stå over.

På siste trening før kveldens kamp måtte treneren derfor la hele seks juniorspillere delta.

– I dag var vi litt flere folk på trening, og dermed fikk vi jobbet litt med samhandlingen vår igjen, sa Aune til f-b.no etter treningen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FFK-trener Tom Freddy Aune

FFK-trener Tom Freddy Aune og hans lag har en stor oppgave foran seg i kveld.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

Har ikke vunnet en eliteseriekamp i Skien på 45 år

Ikke siden 10. juni 1967 har Fredrikstad klart å slå Odd Grenland på bortebane i Norges høyeste divisjon. Den kampen vant østfoldingene med knappest mulig margin, 1–0.

Det samme året rykket Odd ned, og de to lagene møtte ikke hverandre i den øverste divisjonen igjen før i 2005 – da vant Odd Grenland hele 5–2.

Siden har de møtt hverandre fem ganger i Skien på det øverste nivået i Norge. Status er fire seire til Odd og én uavgjort.

Noe man i hvert fall kan føle seg sikker på er at kveldens oppgjør ikke vil ende 0–0. Siden 1951 er det registrert 38 møter mellom de to lagene, og det har aldri endt målløst.

Kampen starter klokken 18:00, og du kan følge den minutt for minutt på NRK Sport:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: