NRK Meny
Normal

Fredrikstad 'evakuert' i dag

I formiddag ble masseevakuerings-scenene til 'Lange Flate Ballær 2' spilt inn på Fredrikstadbrua.

Lange Flate Ballær 2

Hva har disse gutta stelt i stand nå?

Foto: Zwart Arbeid

Filmingen foregikk mellom klokken 09 og 13, og dermed ble det tidvis så som så med fremkommeligheten over brua i formiddag.

 

I oppfølgeren til suksessfilmen om gutta fra Edgarasjen som drar på VM-tur, fører en rekke viderverdigheter til at de må dra på repetisjonsøvelse - og deretter til katastrofetilstander og at rikets sikkerhet står på spill.

En del av plottet er en masseevakuering av Fredrikstad, og dette blir ifølge produsenten en av de mest storslåtte scenene i en norsk film noensinne.

Harald Zwart på brua
Foto: Lise Gro Andersen / NRK

Jo fler, jo bedre

Filmselskapet har en kjerne på 200 statister klar, men har samtidig bedt de som har lyst til å være med om å møte opp i morgentimene i dag.

- Naturligvis vil vi ikke kunne gjennomføre en fullstendig evakuering, men ved hjelp av Fredrikstad's lojale og velvillige innbyggere samt digitale effekter og ikke minst Forsvaret, vil dette bli en spektakulær scene", sier produsent Espen Horn.

Statister på Fredrikstadbrua
Foto: Lise Gro Andersen / NRK

Og Fredrikstadfolket ser ut til å ha tatt oppfordringen. Anslagsvis 700 statister møtte opp i morgentimene i dag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.