NRK Meny
Normal

Fredag må togpendlerne finne andre løsninger

Pendlerne bør tenke på alternativer til tog allerede på fredag, dersom de ikke kan ha hjemmekontor.

Askim stasjon

Fra mandag kommer det ikke til å gå tog fra Askim stasjon, dersom streiken ikke er avsluttet.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Det ser ikke ut til at det blir veldig mange tog på Østfoldbanen i dagene framover, slår kommunikasjonsrådgiver Håkon Myhre i NSB fast.

– Det starter allerede denne uka, førstkommende fredag klokken 2300.

Alle lokaltog fra Mysen og Moss tur/retur Oslo vil bli innstilt. Det vil ikke gå tog på østre linje og fra Moss. Unntakene er enkelte avganger på rute R20, regiontoget til Halden som går videre til Gøteborg. Enkelte avganger vil gå i helga og i neste uke.

Nå får regiontogene beskjed om å skalke lukene på deler av strekningen, fortsetter Myhre.

– Regiontogene skal ta imot reisende fra Gøteborg til og med Rygge stasjon. Mellom Rygge og Oslo er det stengt for av- og påstigning. Andre veien vil første avstigning fra Oslo være på Rygge.

– Det er ikke mulig å gå på eller av på Ski eller i Moss. Ellers blir det for fullt på togene, på grunn av sikkerhetshensyn kan ikke NSB tillate dette.

Snart en uke med streik

Torsdag i forrige uke gikk medlemmer av Lokomotivmannsforbundet ut i streik, etter at meklingen mellom LO Stat og Spekter brøt sammen. Partene er uenige om hvordan det skal settes krav til lokførerutdanningen.

Lørdag blir streiken trappet opp, da vil til sammen 33 lokomotivførere stasjonert i Moss og 29 i Ski være tatt ut i streik.

Tog innstilt grunnet streik

Fra mandag 10. oktober kan pendlerne på Østre linje risikere å være uten togtilbud.

Foto: Skjermdump nrk.no

Hittil har en god del avganger på Østfoldbanens Østre linje vært innstilt daglig, i tillegg til en del lokaltog mellom Moss og Oslo og enkelte regiontog til Halden.

– Vi planlegger for fullt for å gjøre informasjonen tilgjengelig for alle kunder på våre nettsider nsb.no. Når det gjelder regiontogene til og fra Halden arbeider vi med de forskjellige avgangene. Vi er usikre på hvor mange avganger vi får. Det er ser ikke ut til at det blir veldig mange tog på mandag på Østfoldbanen, sier Myhre.

Overfylte tog kan bli stanset

Dersom de togene som går mellom Halden og Oslo blir veldig fulle, må NSB ta grep, sier Myhre.

– Det er en risiko. Vi kjører et stramt regime når det gjelder sikkerhet. Dersom vår ombord-ansvarlige ikke har mulighet til å bevege seg i toget fordi det er for mange mennesker, kan det føre til at vi sier at "nå ender togturen her".

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ny firefelts forsinket

  Ny firefelts vei mellom Fredrikstad og Sarpsborg får byggestart tidligst i 2021, skriver Fredriksstad Blad.
  Ønske fra Fredrikstad kommune om at en av rundkjøringene skal ha fire armer istedenfor tre har ført til at arbeidet med reguleringsplane tar lengre tid enn forventet. Dermed kan reguleringsplan for fylkesvei 109 tidligst bli vedtatt neste vår.

  Kart som viser dagens fv 109 i rødt og en framtidig vei i sort og grønt
  Foto: Staten vegvesen
 • Se 22.55-nyhetene

  Programleder: Lotte Olsen Jessa