NRK Meny
Normal

Frastjålet bunaden på vei til bryllup

Kvinnen skulle fly til Sverige da kofferten hennes forsvant fra Moss lufthavn Rygge.

Skjermdump bunadstyveri

Politiet kjenner identiteten til en av de to mennene som er knyttet til bunadstyveriet på Moss lufthavn Rygge i formiddag.

Foto: Skjermdump, Hootsuite/Twitter

Turen til festlighetene i nabolandet fikk dårligst mulig start for kvinnen, som oppdaget tyveriet i formiddag. Men politiet fikk raskt konkrete ledetråder å gå etter. To menn ble observert i forbindelse med tyveriet. Mennene ble beskrevet som i 20-årene, og bilen de forsvant med var en Ford Escort.

Hadde god informasjon

Det var helt konkrete opplysninger som førte politiet i riktig retning, opplyser operasjonsleder Terje Nordang i Østfold politidistrikt, uten at han går videre med detaljer.

– Vi fikk etter hvert noen spor å gå ut fra, og dermed fant vi etter hvert fram til bilen. Bilen ble funnet i Spikkestad i Røyken, på den adressen politiet kom frem til etter de opplysninger de hadde.

– Vi ba politiet i Buskerud om bistand til å dra til det konkrete stedet, og der fant de bilen med kofferten i, forteller Nordang.

De to mennene var ikke å se, men politiet kjenner identiteten til i hvert fall en av dem.

– Det er to menn av østeuropeisk opprinnelse. Den ene er i 40-årene, den andres alder er ikke kjent, sier Nordang.

Ikke tatt enda

Ingen av de to er så langt knyttet til tidligere eller andre lovbrudd. Nordang regner med at de snart blir pågrepet.

– Da skal vi veksle noen ord med dem, ja.

Verdisakene tilbake

Ellers i den stjålne kofferten lå det bunadssølv og en bærbar PC. Tyvegodset hadde høy verdi. Offeret for tyveriet rekker neppe å få eiendelene sine tilbake i tide for bryllupet.

– Hun måtte nok finne seg annen bekledning for anledningen, m, en hun får i det minste kofferten og innholdet tilbake senere, sier Nordang.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: