NRK Meny
Normal

Fraråder ny gassledning

Fiskeridirektoratet fraråder nå Moss kommune å la Østgass AS bygge et gasslager på Kambo og en gassledning på sjøbunnen av Breiangen.

Prosjektet vil blant annet komme i kraftig konflikt med fiskeriinteressene i området, i følge daglig leder i Fiskeridirektoratet, Trygve Bjørnerem.

- Blir dyrt

Forslaget om å bygge en 25 kilometer lang rørledning på sjøbunnen av Breiangen nord-vest for Jeløy vil også kunne påvirke friluftsområdet rundt og boligområdet like i nærheten.

- Det er mulig å legge gassledningen slik at den ikke ødelegger miljøet, men det blir svært dyrt, sier Bjørnerem.

Mye støy

Det er Østgass AS som står bak prosjektet.

Rørledningen som planlegges, er av samme dimensjoner og konstruksjon som gassrørledninger i Nordsjøen. Ledningen skal etter planen tilknyttes en mottaksterminal for komprimert gass. Skip fra Haugaland Næringspark skal isåfall kjøre til og fra med naturgass.

- I tillegg til å ødelegge for fisket, vil de store skipene skape mye støy for beboere i området, sier Bjørnerem.

Bjørnerem tviler på at Østgass AS vil kunne få til byggingen av rørledning og gasslager ved Kambo.

- Det er for mange faktorer som taler i mot dette.

Flere positive i kommunen

Moss kommune har gått inn for en konsekvensutredning av prosjektet, etter at både Høyre og Arbeiderpartiet i kommunen stemte for dette. I følge leder Irene Johansen i Moss Arbeiderparti, ser de fram mot å få vite mer om prosjektet.

- Vi avventer saken fram mot konsekvensutredningen. Jeg forstår at det er motstand mot prosjektet, men tror allikevel det skal bli interessant å få vite mer om det. Slik kan vi få vite hva dette kan bety for Moss kommune i fremtiden, sier Irene Johansen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Dyrt å slenge med leppa til politi

    Det ble dyrt for en Fredrikstad-mann i 40-årene brukte kjeften mot politiet etter en krangel med dørvakter på et utested i Fredrikstad. Mannen fulgte ikke politiets pålegg om å fjerne seg, noe som nå har ført til at tingretten har ilagt ham en bot på 9 000 kroner.

  • Solberg på tredje i Sigdal

    Henning Solberg ble nummer tre i årets Sigdalsrally. Mads Østberg måtte bryte før siste etappe, ifølge lokalavisa Bygdeposten. 26 førere brøt løpet under de krevende forholdene. Russiske Nikolay Gryazin vant rallyet foran Anders Grøndal fra Drammen.