NRK Meny
Normal

Fra Sibir til Middelhavet via E6

– Ikke lov å sykle på E6, var beskjeden politiet måtte gi den russiske syklisten på vei fra Sibir til Middelhavet via Norge i morges.

Skjermdump russisk syklist
Foto: Skjermdump Twitter

Operasjonsleder Martin Schie forteller at de i morges fikk inn flere meldinger om en syklist på europaveien.

– I halv sju-tiden fikk vi flere meldinger fra trafikanter på vei sørover på E6. Så vi sendte ut en politibil for å prat med syklisten. Det viste seg at han var en russer.

– Han fortalte at han har tatt seg et års fri for å sykle fra Sibir til Middelhavet.

Det er en ung kar, født i 1989, forteller Schie.

– Man skal jo ikke sykle på E6, det er jo trafikkfarlig. Men for øvrig høres det ut som en spennende tur, fortsetter operasjonslederen.

– Han fikk ikke lov å gjøre det på E6, så vi fikk vist han over til riksveien. Så nå sykler han videre der.

– Jeg ser han er kontrollert i Trøndelag den 29. april. Men hvor han kom inn i Norge vet jeg ikke. Nå er han på vei inn i Sverige.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sjekket hundrevis av kjørende

    265 bilister ble tatt i UP-kontroller på Østlandet under gårsdagens Speed Marathon. Norsk utrykningspoliti var i går med på den europeiske storkontrollen for andre gang, og kontrollerte 1239 biler i landet. I UP-distrikt Øst, som dekker østlandet og innlandet, gjennomførte UP 405 kontroller.

    UP på Hjelset
    Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK
  • Går for science-linje igjen

    Fylkestinget har vedtatt å ha to science-linjer på Greåker videregående skole igjen. Tallet på studieplasser ble kuttet fra 60 til 30 i fjor, men en underskriftsaksjon fikk nok respons til at fylkestinget måtte behandle et forslag. I dag var det et enstemmig fylkesting som doblet skoletilbudet igjen.