NRK Meny
Normal

Fotograf påkjørt i Rally Sverige

Den svenske VM-runden i rally fikk en dramatisk start. Under testkjøringen onsdag ble en fotograf påkjørt i høy fart.

Fotograf påkjørt i Rally Sverige

Ifølge et vitne skal fotografen ha landet 20 meter inn i skogen etter å ha blitt påkjørt.

Foto: Peo Lutterman/SVT

Et vitne forteller til Värmlands Folkblad at bilen kjørte i 100 km/t. Utrolig nok gikk det bra med fotografen, som skal komme fra Tsjekkia.

Ifølge pressevakt Jonas Bjällfalk skal fotografen ha sluppet unna med skrubbsår, men han ble tatt med til sentralsykehuset i Karlstad for kontroll.

– Fløy gjennom luften

Fotograf påkjørt i Rally Sverige

Det var polske Michal Solowow som satt bak rattet i rallybilen.

Foto: Peo Lutterman/SVT

Det var den polske føreren Michal Solowow som kjørte bilen. Värmlands Folkblad har snakket med Mangus Nygren, som stod i nærheten av ulykkesstedet.

– Bilen snurret og kjørte av veien, og fotografen ble truffet av bakdelen på bilen. Det ble sagt at han lå 20 meter ned i skogen, han fløy gjennom luften som på film. Det var ekkelt, sier han.

Det er foreløpig uklart hva som var årsaken til ulykken, men ifølge politiet oppholdt fotografen seg på feil side av veien. Jonas Bjällfalk forsikrer om at sikkerheten under rallyløpet er god.

– Vi er ansett for å være et av de sikreste WRC-løpene, og vi har vært forskånet for ulykker. Men dette er en motorsport, så helt ufarlig blir det aldri, forteller han til vf.se.

Ulykken skjedde under testkjøring torsdag formiddag. Rally Sverige går over fire dager, og starter med Super Spesial klokken 20.08 i kveld, før VM-runden avsluttes med tre fartsprøver søndag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • FFK-seier i lokaloppgjør

    Kveldens lokaloppgjør mellom Moss og Fredrikstad i 2. divisjon endte med 2-0 seier til FFK. Rocky Lekaj sendte bortelaget i føringen etter 22 minutter, før Kjell Rune Sellin doblet ledelsen på et straffespark like etter pause. Seieren var FFKs første på bortebane i serien på 671 dager.

  • Greåker leder NM-finalen

    Hans Jonas Klefbeck og Kenneth Skistad har sørget for at Greåker leder 2-0 etter 1. periode i NM-finalen mot Sveiva.