NRK Meny
Normal

Vennskapelig fotballkamp endte med fengsel

Etter at en guttegjeng hadde sparket fotball på en fotballbane i Halden sentrum barket to av spillerne sammen. Nå må den ene sone 75 dager i fengsel for voldsbruk.

Halden tingrett

Halden tingrett har dømt en 18 år gammel haldenser til fengsel i 75 dager.

Foto: Rainer Prang / NRK

En lørdagskveld i september hadde en del gutter samlet seg på fotballbanen ved Tista i Halden sentrum. Guttene var delt inn i tre lag som spilte mot hverandre.

To av lagene hadde spilt mot hverandre, og da kampen var over kom en av guttene på det vinnende laget med en kommentar til en kamerat som hadde spilt på motsatt lag. Det ble starten på en konfrontasjon.

Ville ikke holde kjeft

Kameraten svarte at gutten skulle holde kjeft, og fikk da til svar et spørsmål om hva han ville gjøre dersom han ikke holdt kjeft. Da klapset motspilleren til ham med flat hånd i ansiktet.

Det videre hendelsesforløpet er uklart, men da saken kom opp for Halden tingrett i forrige uke var det enighet om at 18-åringen som hadde spilt på det tapende laget hadde slått til kameraten sin i ansiktet med knyttet hånd.

Broren til 18-åringen var også på banen, og han kom også til. Han la kameraten i bakken for å få roet ned det hele.

Brakk nesen

Slaget i ansiktet førte til at kameraten brakk nesen. Han dro til legevakten og deretter til politiet. Da han var hos politiet kastet han opp flere ganger, og han ble kjørt tilbake til legevakten. Bruddet i nesen ble først oppdaget et par dager etter, da han dro til øre-nese-hals-avdelingen på sykehuset.

Begge brødrene ble tiltalt for voldsbruk, men retten fant ikke bevis for at han som hadde lagt fornærmede i bakken hadde slått kameraten sin på noen måte, og han ble ikke funnet skyldig etter tiltalen. Broren hans ble imidlertid funnet skyldig i voldsbruk.

Halden tingrett har tatt hensyn til at fornærmede ikke var et tilfeldig offer, men at han faktisk selv hadde bidratt til konfrontasjonen. Retten har også tatt hensyn til at 18-åringen angret på det han hadde gjort.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hund påkjørt av tog

    En hund, trolig en jakthund, er påkjørt av toget mellom Spydeberg og Askim. Politiet melder at de tar hunden med til veterinær for å sjekke om den er chippet.

  • Råkjører mistet førerkortet

    En 19 år gammel bilfører ble fratatt førerkort på E6 ved Sollie, melder politiet. Farten ble målt til 145 km/t i 100-sonen.