NRK Meny
Normal

Fotballfesten er igang

Et revansjesugent Fredrikstad tar imot Sarpsborg 08 til fotballfest på Fredrikstad stadion.

Fredrikstad - Sarpsborg 08
Foto: Espen Evensen/NRK

Det er et revansjesugent hjemmelag som tar imot Sarpsborg 08 til oppgjør i den 18. serierunden i årets 1. divisjon.

Kampen mellom de to tidligere storhetene i norsk fotball er utvilsomt et av de største derbyene vi har her til lands, og stemningen og rivaliseringen blir ikke mindre av de siste dagers sprell fra begge leire.

Mens sarpingene har hengt opp flagg, bannere og skjerf rundt omkring i Fredrikstad, har medlemmer av Plankehaugen kost seg med å blant annet henge opp en plakat med påskriften "Sjefspædda" på huset til Sarpsborg ordfører, Jan O. Engsmyr.

Straffet av sine egne

Som de aller fleste Østfoldinger husker så var det nettopp Sarpsborg 08 som sørget for at Fredrikstad måtte ta den tunge veien ned fra Eliteserien til 1. divissjon, da de vant fjorårets kvalikkamp 2-0 etter scoringer av den tidligere FFKeren Martin Wiig.

Les også:

Bedre for dagens hjemmelag ble det ikke da årets første Østfold-derby ble spilt på Sarpsborg stadion, og gjestene fra Plankebyen måtte dra hjem uten poeng og med et skuffende 3-0 tap, etter scoringer av blant annet Øyvind Hoås og Michael Trulsen - begge tidligere Fredrikstad-spillere.

Les også:

Fullsatt stadion

Det er forventet at dagens Østfold-oppgjør vil trekke flust av tilskuere og at Fredrikstad stadion vil være fullsatt når dagens dommer, Trygve Kjensli, setter igang kampen klokka 16.00.

– Torsdag ettermiddag har vi passert 8500 solgte billetter. I løpet av kvelden regner vi med å selge 9000 billetter, sa salgs- og markedssjef i FFK, Magne Rummelhoff på torsdag.

– Full stadion er 12.500 mennesker. Vi håper på å fylle opp storstua i Østfold og by opp til fotballfest, sier Rummelhoff.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ny type kunstgress i Råde

    Råde idrettslag skal legge en helt ny type kunstgress på den nye banen i Råde idrettspark. Det nye kunstgresset inneholder sand og ikke gummigranulat. Klubben håper å bli en foregangsklubb, sier prosjektleder Ole-Petter Westheim. Gresset skal være ferdig til sommerferien.