NRK Meny
Normal

– Så bra med en ren jenteturnering!

I løpet av helgen har 175 lag med til sammen nesten 1700 jenter vært samlet i Østfoldhallen. Og jentene satte pris på en turnering for bare jenter.

Trosvik 01

Line Tangen-Hestnes, Amalie Jakobsen Sørby, Amalia Ulfeng, Ella Gundersen, Melisa Dervishi fra Trosvik.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Det er veldig bra med ren jenteturnering. Da slipper vi å høre at gutta synes vi er dårlige. Og det er vi jo ikke. Da hadde vi ikke vunnet, sier Amalia Ulfeng som sammen med lagvenninnene på Trosvik 01 tok seg til finale etter tre strake seire.

Hun får støtte av SFK-spilleren Nora Rahhaoui:

– Det er bra at det er ren jentecup, så man ikke blir sammenlignet med guttene. Det blir mer rettferdig, sier hun.

SFK J15

Nora Rahhaoui og lagvenninnene på SFKs J15-lag.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Hallen fylt i to dager

Fra i går morges og ut dagen i dag har hallen vært fylt med fotballspillende jenter. Det er fjerde året på rad står Østfold Fotballkrets arrangerer jenteturneringen «Alle jenter på banen» i Østfoldhallen.

– «Alle jenter på banen» har vokst i omfang hvert eneste år og har på kort tid utviklet seg til å bli et av sesongens absolutte høydepunkter for fotballspillende jenter. Med hele 175 lag i startgropa markerer også turneringen at fotball for jenter er stort, gøy og mangfoldig, sier daglig leder i Østfold fotballkrets Øyvind Strøm.

Hele kretsen deltar

Turneringen ble avviklet som tradisjonell cup for aldersklassene 7 til 12 år, mens for de tre eldste klassene, J13/14, J15/17 og senior ble turneringen spilt med innledende gruppespill, sluttspill og finale.

7 til 12 år ble spilt på til sammen åtte baner lørdag, mens de eldste klassene gjør opp seg imellom i dag.

Det deltar jentelag fra hele kretsen, inkludert Follo.

Jentefotballfest i Østfoldhallen

Østfoldhallen har vært fylt av jenter som spiller fotball hele helgen.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Avsluttet aksjon i Mysen

    Politiet har avsluttet den væpnede aksjonen i Mysen. Det skriver VG. Aksjonen kom som følge av en skyteepisode på et utested i Askim. Politiet har ikke pågrepet noen, og går nå over til vanlig etterforskning.

  • Væpnet aksjon i Mysen

    Politiet har satt i gang en væpnet aksjon i Mysen. Det er mannskap med hund på stedet. Aksjonen skal være rettet mot en spesifikk adresse, skriver Smaalenenes Avis. Bakgrunnen for aksjonen skal være en skyteepisode i Askim i ettermiddag.