NRK Meny
Normal

Fotball-Europa følger Sarpsborgs unggutt tett

Krepin Diatta (18) har spilt kun 115 minutter eliteseriefotball for Sarpsborg 08. Under U20-VM blir han fulgt tett av de største klubbene i Europa.

Krepin Diatta

Krepin Diatta har fått sju innhopp i Sarpsborg-drakta i vårsesongen. Her feirer han et mål sammen med svenske Erton Fejzullahu.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Det var stor interesse for Krepin da vi signerte ham, og det har ikke avtatt. Det er store klubber som har han på blokka, sier sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 til NRK.

Krepin Diatta fylte 18 år i februar, men er allerede en nøkkelspiller på U20-landslaget til Senegal, som søndag kvalifiserte seg til åttendedelsfinale i U20-VM i Sør-Korea etter å ha spilt 0-0 mot Ecuador.

I senegalesiske medier blir nå angrepsspillerens agent Youssoupha Fall sitert på at flere av Europas største klubber følger spilleren tett under mesterskapet.

Ifølge Senego.com skal Manchester United, Borussia Dortmund, Paris Saint Germain og Atletico Madrid være blant klubbene som har sendt sine representanter for å se nærmere på 18-åringen.

– Det er nok en sannhet med visse modifikasjoner. Alle de store klubbene er og ser på U20-VM. Men han er stjernespilleren på laget sitt, så det er naturlig at det er oppmerksomhet rundt ham, sier sportssjef Berntsen.

Krepin Diatta

Krepin Diatta er en sentral spiller på det senegalesiske U20-landslaget. Her er han i aksjon i Afrikamesterskapet som ble spilt i mars.

Foto: DAWOOD SALIM / AFP

Har vært mye borte

18-åringen har glimtvis vist hva som bor i ham under oppholdet i Sarpsborg, blant annet da han scoret tre mål mot Drøbak/Frogn i 10-1 nedsablingen i cupen.

Men det har blitt kun 115 minutter på ham i Eliteserien så langt, noe spill for landslag må ta en stor del av skylden for.

– Han har vært mye borte med landslaget, både før seriestart og nå under VM - og nesten ikke fått trent med oss. Vi håper han blir en mer sentral del av laget fra sommeren av, forteller Berntsen.

Thomas Berntsen

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 har stor tro på det unge talentet Krepin Diatta.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Er dere redde for at dere mister ham allerede nå i sommer?

– Både ja og nei. Krepin er en fantastisk fotballspiller som ligger langt fremme på fart, teknikk og fotballforståelse. Hvis han får være her over tid, så blir han uten tvil en meget stor bidragsyter. Og hvis vi mister han til sommeren, så er det fordi vi har fått til en fantastisk pris og avtale.

Berntsen understreker samtidig at unggutten trenger tid på seg for å slå ut i full blomst.

– Vi må understreke at vi snakker om en ung gutt, som nettopp har fylt 18 år. Han har flyttet hjemmefra til et helt nytt land og han snakker fransk. Han må få tid på seg. Men spillerne og klubben gjør en fantastisk jobb med ham.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fergetrafikken oppe å går igjen

    Fergetrafikken mellom Moss og Horten er tilbake til normalen. Tidligere i kveld var det ventetider opp mot en time på grunn av tekniske problemer på den ene ferga. Det er nå ordnet opp i, melder Bastø Fosen på sin hjemmeside.

  • Råkjørere i Fredrikstad

    UP har i ettermiddag hatt en trafikkontroll ved Engelsviken i Fredrikstad. Det resulterte i åtte forenklede forelegg for å kjøre over fartsgrensa, tre forelegg for bruk av mobil og en for ikke å ha brukt bilbelte.