NRK Meny
Normal

Fortum sender elutstyr til Lærdal

– En forutsetning for å kunne gjenopprette strømforsyningen.

Fortum sender elutstyr til Lærdal

Tor Anders Kjærnsbek og Ketil Kjølerbakken i Fortum gjør klar utstyret som skal sendes til Lærdal.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

Strømleverandøren Fortum i Sarpsborg har blitt bedt om å bidra med utstyr til brannherjede Lærdal. Hovedstrømlinjen til kommunen ble ødelagt i den voldsomme brannen i helgen.

Forsvaret har flydd inn en midlertidig trafo fra Hammerfest, og snart er mer nødvendig utstyr på vei fra Østfold.


– Nå holder vi på å pakke det som kalles for et bryteranlegg, som er en viktig del for å kunne gjenopprette strømforsyningen etter at en transformatorstasjon brant ned der i helgen, sier kommunikasjonsdirektør Niklas Claesson.

– Helt nødvendig

Bryteranlegget brukes til å overvåke strømnettet og sikre at det ikke er overspenning, jordfeil eller kortslutninger.

Strømproblemer i Lærdal

Lærdal Energi jobber med å få på plass en stabil strømforsyning til Lærdal.

Foto: Marius Arnesen / NRK

– Det er en forutsetning for å kunne gjenopprette strømforsyningen. Uten et slikt anlegg vil de ikke få tilbake strømmen, sier Claesson.

Fortum skal laste en stor container og sende den i løpet av tirsdag kveld, slik at anlegget kan installeres i morgen tidlig.

– Heldigvis hadde vi dette utstyret tilgjengelig. Vi var det nærmeste nettselskapet, og det sier litt, for vi er jo på den andre siden av fjellet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Til legevakt etter lekasje


    Fem personer er sendt til sjekk på legevakten etter lekkasjen av kjemiske stoffer på Åkebergmosen industriområde i Råde i formiddag. Lekkasjen er nå stanset. Det begynte å lekke salpetersyre og natriumoksydløsning da det gikk hull i tankene etter et arbeidsuhell. Arbeidstilsynet skal undersøke hendelsen.

  • Har stanset kjemisk lekkasje

    Fem personer sendes til sjekk på legevakten etter lekkasjen av kjemiske stoffer på Åkebergmosen industriområde i Råde i formiddag. Lekkasjen er nå stanset. Det begynte å lekke salpetersyre og natriumoksydløsning da det gikk hull i tankene etter et arbeidsuhell. Ifølge politiet skal Arbeidstilsynet undersøke hendelsen.