NRK Meny
Normal

Fortsetter med gul beredskap

Sykehuset Østfold har fremdeles stor pågang av pasienter med influensa.

Sykehuset Østfold, Fredrikstad

Sykehuset Østfold opprettholder ekstraordinær beredskap.

Foto: Rainer Prang / NRK

Torsdag i forrige uke kunne NRK melde at sykehuset Østfold måtte innføre ekstraordinær beredskap på grunn av stor pågang fra publikum.

I dag har de vurdert å gå tilbake til normal bemanning, men det er fortsatt stor pågang av pasienter med ulike typer influensa.

Derfor vil den gule beredskapen bli oppretthold til i morgen, forteller kommunikasjonsdirektør Anne Grethe Erlandsen til NRK.

– Vi innførte gul beredskap før helgen for å få kontroll på situasjonen. Vi ser at vi har behov for det i alle fall frem til i morgen, forteller hun.

– Er svineinfluensa en av årsakene til at dere må opprettholde beredskapen?

– Mange ulike typer infeksjoner og flere typer influensasykdommer er årsaken. Vi har ingen voldsom økning av svineinfluensa i dag, svarer Erlandsen.

Sykehuset skal vurdere situasjonen på nytt i morgen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.