NRK Meny
Normal

Fortsatt varmt i Østfold

Det var 33,7 grader på Rygge i går. Og heten fortsetter noen dager til, før vi kan vente «normale» sommertemperaturer fra søndag og utover i neste uke.

Bading

Østfoldingene vil nok fortsatt ha behov for å kjøle seg ned de neste dagene.

Foto: RUNE PETTER NESS / Scanpix

– Vi passerer nok 30 grader i dag også. Og mange steder vil nok få temperaturer på samme nivå som i går, sa statsmeteorolog John Smits i værvarslingen på NRK Østfolds morgensending i dag.

Statsmeteorolog John Smits og høytrykk

Statsmeteorolog John Smits kan varsle at det fortsatt blir trivelige sommertemperaurer i Østfold.

Foto: Kamilla Pedersen / NRK

Smits kunne fortelle om mulighet for noen lette skyer, og de kan bidra til at makstemperaturen ikke når fullt så høyt som i går.

Den nest høyeste temperaturen i landet i går ble målt på Rygge i Østfold. 33,7 grader. I Gulsvik sør i Hallingdal i Buskerud ble det målt 34,5 grader.

– Det er ikke langt unna at der er noen rekorder som ryker nå, sier Smits.

De som reiser fra Rygge nå må dra langt for å komme til varmere strøk. De må til steder rundt Middelhavet, til Spania, Tyrkia eller Kypros.

Tropenatt

Og det er ikke bare på dagtid det er varmt. Flere steder blir det registrert «tropenatt». Meteorologenes offisielle målinger forteller at temperaturen ikke gikk under 20 grader i natt, verken på Gullholmen ved Jeløya i Moss eller ved Strømtangen i Onsøy ved Fredrikstad. Og Færder på Vestfold-siden hadde også tropenatt.

Den laveste temperaturen på Gullholmen i natt var 21,2 grader, på Strømtangen var temperaturen på det laveste 20,4.

Smits varsler en ny, het dag i Østfold. Han forteller om vind av skiftende retning, men uten særlig styrke. Det blir lite skyer. Men det kan hende det blir fallstriper med noen dråper nedbør. Vi snakker om ubetydelige mengder.

– I ettermiddag finnes mulighet for noen få byger, også med noen tordenskrall, forteller Smits. Han kan fortelle at det tetter seg litt til i øst, på den svenske siden av grensen. – Men det blir nok størst mulighet for nedbør nord for Oslo.

Mot mer normale temperaturer

Temperaturene blir fortsatt høye de neste dagene. Men, siden det kan bli litt skyer er det mulighet for at tempeturene ikke blir fullt så høye som i går.

– Temperaturen vil nok passere 30 grader i dag også mange steder i Østfold, tror Smits.

Lørdag ettermiddag ser han en mulighet for noen byger på ettermidagstid. Fra søndag kan det bli noe lavere temperaturer og det blir skiftene utover i neste uke.

– Det kan gå mot temperaturer rundt 25 grader på dagtid. Og det er jo mer normalt for årstiden, sier Smits.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Minnefondet vokser raskt

  Så langt er det kommet inn over 400.000 kroner til Vibeke Skofteruds minnefond. – Familien er helt målløse over hvor mye penger som har kommet inn, sier familiens talsperson Pål Tømmerhoel til Smaalenenes Avis. Fondet ble opprettet etter at skistjernen Vibeke Skofterud omkom i en vannskuterulykke ved Arendal i sommer.

  Mesternes mester
  Foto: Roy Darvik
 • 40 prosent flere oppdrag

  Redningsselskapet har hatt rekordmange oppdrag i Oslofjorden i sommer. Ifølge Redningsselskapets egen statistikk økte antall oppdrag i landet med 17 prosent. I Østfold, Vestfold og Telemark økte antall oppdrag med nesten 40 prosent. Skipper Svein Åge Olsen på «RS Horn Rescue» i Hvaler sier han ikke kjenner statistikken, men det har helt klart vært mer å gjøre i sommer.

  Horn Rescue hjelper seilbåt
  Foto: Redningsselskapet