NRK Meny
Normal

Fortsatt uvisst for beboerne

– Jeg vet ikke når de kan flytte hjem. Det viktigste er at det er helt trygt når de får flytte hjem igjen.

Sjekker området etter jordskred
Foto: Jan Henrik Ihlebæk

Ordene tilhører Bernt Henrik Hansen, seksjonsleder for teknikk, miljø og landbruk i Rakkestad kommune.

Flere personer ble evakuert etter et jordskred i Rakkestad 1. juledag. Politiet meldte fredag at evakueringen tidligst ville bli opphevet i dag, men undersøkelser på stedet viser at det fortsatt kan være ustabil grunn.

LES OGSÅ:

Prøver må sendes til Oslo

– Under overflaten, fire til fem meter lenger ned, er det sensitive leirmasser. Det vil si at de er ustabile og kan oppføre seg som eller er kvikkleire. Vi er opptatt av at de massene ikke skal bevege seg, sier Hansen.

Boreleder Håkon Akerholt ved Norges Geotekniske Institutt tipper de kommer til å bruke litt tid på å ta resten av prøvene.

– Vi kommer til å holde på i dag og kanskje i morgen. Vi får se hva undersøkelsene viser og så vurderer vi situasjonen etter det, sier han.

Prøvene de tar ut i dag må også sendes til laboratoriet ved Ullevål for analyse,

– Vi fjerner mye av fyllinga som ligger på toppen. Det letter skråningen en del og det gjør at faren avtar. Vi kommer til å gjøre en del tiltak nå og når de tiltakene er gjort og vi får svar fra geologene. så tar det kort tid før vi kan ta en avgjørelse med tanke på beboerne, sier Hansen i kommunen..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta vant over Oilers

    Sparta Warriors slo Stavanger Oilers 3-1 i Sparta Amfi i ettermiddag. Greg Wolfe scoret det tredje målet for hjemmelaget.

  • Sparta leder over Stavanger Oilers

    Etter to perioder leder Sparta Warriors 2-0 over Stavanger Oilers i Sparta Amfi. Kyle Osterberg og Kalle Eklund har scoret målene for Sparta.