Normal

Fortsatt mulighet for studieplass

Selv om høsten nærmer seg med stormskritt kan du fortsatt starte på en utdanning nå.

Elin Nesje Vestli

Rektor ved Høgskolen i Østfold Elin Nesje Vestli.

Foto: Espen Torgersen / NRK

På Samordna opptak kan du se alt av ledige studieplasser på Restetorget 2010. I Østfold er det fremdeles 50 ledige studieplasser.

– Må melde seg raskt for å få restplassene

Men ifølge rektor ved Elin Nesje Vestli må du imidlertid være rask.

– Restetorget har et først til mølla-prinsipp. Det betyr at du raskt får tildelt en plass hvis du melder din interesse og har nødvendige kvalifikasjoner, sier rektoren til NRK.no.

Ledig innen flere fag

1500 nye studieplasser blir en realitet i Østfold denne høsten. Det vil si at til sammen 4.000 vil studere i fylket fra denne høsten. Og er du rask er det flere fag du kan velge mellom selv om studiestart er rett rundt hjørnet forklarer Elin Nesje Vestli:

– Av grunnutdanningene er det noen plasser ledig fortsatt hvis du ønsker å bli bioingeniør, grunnskolelærer, jobbe innen informatikk eller bli data-, elektro- eller kjemi-ingeniør. Det er også noen plasser igjen på musikk og naturfag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brann i frisørsalong

    4 personer fikk i seg røyk og måtte undersøkes av helsepersonell etter at det begynte å brenne i en frisørsalong i Fredrikstad i ettermiddag. Brannen ble raskt slukkes melder politiet på Twitter.

  • Full storm i kastene

    Den kraftigste vinden i Østfold under ekstremværet "Knud" ble observert ved Strømtangen fyr, med liten storm i middelvind ifølge Meteorologisk institutt. Enkelte vindkast målte 28,7 m/s, altså full storm.