NRK Meny
Normal

Hæger Berg: - Det har vært et helsike

Tor-Arne Hæger Berg ble siktet for bombetrusler mot blant annet Moss lufthavn Rygge for to år siden, men venter fremdeles på tiltale. Nå lover påtalemyndigheten fortgang i saken.

Moss Lufthavn Rygge

I september i 2009 ble Tor-Arne Hæger Berg siktet for å ha kommet med bombetrusler mot Moss lufthavn Rygge, Sandefjord lufthavn Torp og Color Line.

Foto: NRK/Lars Håkon Pedersen

Etter to års etterforskning av Haldenmannen Tor-Arne Hæger Berg, har fremdeles ikke politiet funnet ut om han skal tiltales for bombetrusler mot Moss Lufthavn Rygge eller ikke.

Hæger Berg sier uvissheten går både ut over familie og jobbsituasjon.

LES OGSÅ:

Fengslet etter tre måneder

Situasjonen har vært vanskelig for Hæger Berg de siste årene. Han sier han har slitt med å få jobb, og understreker at den langvarige etterforskningen også har gått utover resten av familien hans.

– Det har vært et rent og skjært helsike, for å si det sånn. Jeg har en ganske stor familie, og vi er ganske frustrerte, hele gjengen, sier Hæger Berg til NRK.no.

Allerede i september i 2009, ble Hæger Berg siktet for å ha kommet med bombetrusler mot Moss lufthavn Rygge, Sandefjord lufthavn Torp og Color Line.

Han hadde da vært i søkelyset lenge. Han ble avhørt, men først tre måneder etter siktelsen fant politiet det nødvendig å fengsle mannen. Forsvareren hans, Harald Otterstad, ba da om ytterligere etterforskningsskritt.

Lover fortgang

Politiet i Halden tar selvkritikk, og lover at det nå skal bli fortgang i saken. Det bekrefter påtaleansvarlig Elisabeth Gorgas.

– Det har vært en forholdsvis komplisert etterforskning, og det er heller ikke en enkel påtalemessig avgjørelse, fastslår hun

Hun sier likevel det ikke er noen unnskyldning for at saken har trukket ut i tid, og sier det ikke er noen god grunn til at saken har blitt så gammel.

– Men det har nå engang blitt sånn, og nå skal vi prøve å rette opp det med å få en rask påtalemessig avgjørelse. sier Gorgas.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: