NRK Meny
Normal

– Det nytter ikke å bare være fair

Etter å ha blitt stanget ut av to EM-runder på rad, har Petter Solberg nå forsterket bilen.

Petter Solberg

Petter Solberg mener man må rustes for andres skitne triks.

Foto: Morten Andersen / NRK

Til helgen kjører Solberg den sjette EM-runden i rallycross. Og det skjer på Solbergs hjemmearena Høljes.

Banen ligger 100 kilometer nord for teamets base i Torsby, og bare noen kilometer unna Höljes ligger grensen til Norge. I jakten på årets første seier har østfoldingen nå rustet opp bilen for at den skal tåle mer.

– Vi har brukt ukene etter forrige EM-runde i Trøndelag til å forsterke bilen. Jeg ser at det ikke nytter bare å være fair og kjøre fort. Man må ruste for andres skitne triks også. Klarer jeg å holde unna for Doran denne gangen, så skal nok ting gå bra på Höljes, sier Petter Solberg i en pressemelding.

LES OGSÅ:

Har god kjennskap til banen

Både i Finland (punktering) og Norge (ødelagt hjuloppheng og styrestag) sørget briten for å ødelegge for den tidligere rallyverdensmesteren. Senest sist helg var Doran i søkelyset igjen etter en bitter feide med Toomas Heikkinen i X-Games.

–Jeg er klar og bilen er klar for å gi et kjempeshow på Höljes. Det ventes publikumsrekord der også, slik det ble i Norge for to og en halv uke siden. Jeg ser virkelig fram til løpet, sier Solberg.

Höljesbanen, som hadde tett oppunder 30.000 tilskuere per dag i fjor, er den eneste Solberg har kjennskap til i forkant av samtlige som benyttes i årets EM-sesong.

De faste, norske EM-førerne ved siden av Petter Solberg er trønderen Knut Ove Børseth, vestfoldingen Alexander Hvaal, bergenseren Andreas Bakkerud, hedmarkingen Mats Lysen.

I tillegg stiller Henning Solberg, Tommy Rustad, Daniel Holten, Morten Bermingrud, Stein Egil Jenssen, Tore Kristoffersen, Henning Nyberg og Frank Valle i klassen Supercars (største klasse).

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.

  • Mann dømt for overgrep

    En 30 år gammel mann fra Moss er dømt til sju måneders fengsel for blant annet å ha fått en femten år gammel jente til å utføre seksuelle handlinger med seg selv foran et webkamera. Mannen er også dømt for å ha fått en tretten år gammel jente til å sende ham nakenbilde av seg selv. Mannens datamaskin og mobiltelefon er også inndratt.