– Det nytter ikke å bare være fair

Etter å ha blitt stanget ut av to EM-runder på rad, har Petter Solberg nå forsterket bilen.

Petter Solberg

Petter Solberg mener man må rustes for andres skitne triks.

Foto: Morten Andersen / NRK

Til helgen kjører Solberg den sjette EM-runden i rallycross. Og det skjer på Solbergs hjemmearena Høljes.

Banen ligger 100 kilometer nord for teamets base i Torsby, og bare noen kilometer unna Höljes ligger grensen til Norge. I jakten på årets første seier har østfoldingen nå rustet opp bilen for at den skal tåle mer.

– Vi har brukt ukene etter forrige EM-runde i Trøndelag til å forsterke bilen. Jeg ser at det ikke nytter bare å være fair og kjøre fort. Man må ruste for andres skitne triks også. Klarer jeg å holde unna for Doran denne gangen, så skal nok ting gå bra på Höljes, sier Petter Solberg i en pressemelding.

LES OGSÅ:

Har god kjennskap til banen

Både i Finland (punktering) og Norge (ødelagt hjuloppheng og styrestag) sørget briten for å ødelegge for den tidligere rallyverdensmesteren. Senest sist helg var Doran i søkelyset igjen etter en bitter feide med Toomas Heikkinen i X-Games.

–Jeg er klar og bilen er klar for å gi et kjempeshow på Höljes. Det ventes publikumsrekord der også, slik det ble i Norge for to og en halv uke siden. Jeg ser virkelig fram til løpet, sier Solberg.

Höljesbanen, som hadde tett oppunder 30.000 tilskuere per dag i fjor, er den eneste Solberg har kjennskap til i forkant av samtlige som benyttes i årets EM-sesong.

De faste, norske EM-førerne ved siden av Petter Solberg er trønderen Knut Ove Børseth, vestfoldingen Alexander Hvaal, bergenseren Andreas Bakkerud, hedmarkingen Mats Lysen.

I tillegg stiller Henning Solberg, Tommy Rustad, Daniel Holten, Morten Bermingrud, Stein Egil Jenssen, Tore Kristoffersen, Henning Nyberg og Frank Valle i klassen Supercars (største klasse).

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se vår TV-sending 18.50

  • To nye uker varetekt

    Østfold-mannen som er siktet for å ha tatt seg betalt for å ansette folk på Rema 1000 på Østlandet, ble i dag varetektsfengslet for to nye uker. Han er også ilagt brev- og besøksforbud.