NRK Meny
Normal

Smugler greide ikke å kjøre fra tollerne - la på sprang

En Oslo-mann forsøkte å stikke av fra tollerne og 1.800 liter øl, 90 liter vin og 70 liter brennevin.

Alkoholvarene var stablet inn i varebilen som mannen kjørte.

– Han ble stanset i Svinesundbakken. Derfra forsøkte han å løpe fra stedet, men ble i stedet pågrepet og satt i arrest, forklarer operasjonsleder Tommy Moen i Østfold politidistrikt.

– Skulle til en fest i Oslo

Fungerende kontorsjef i tollregion Øst-Norge, Per Jørgen Solbjerg, sier at mannen la kortene på bordet da han endelig skjønte at han var tatt.

– Han forklarte at han skulle til en fest i Oslo med smuglervarene. Deretter tok politiet hånd om ham, sier Solbjerg til NRK.no.

Mannen kom over grensen ved 19-tiden torsdag. Først vinket tollerne ham til side, men mannen kjørte bare videre. Tollerne kjørte etter mannen og fant bilen nederst i Svinesundbakken.

– Betjentene greide å ta ham igjen

– Da løp han fra bilen, men tollbetjentene, greide å ta ham igjen, sier Solbjerg til NRK.no.

Mannen, som er i midten av 30-årene er ikke tatt for lignende forhold tidligere, og tollsjefen sier han sjelden har opplevd maken.

– Det er sjelden vi må ta bena fatt etter smuglere, men det har skjedd tidligere. Sikkerheten til Tollbetjentene blir da veldig viktig. Og vi tar ikke opp jakten hvis vi ser at det kan bli farlig for våre folk, sier tollsjef Solbjerg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Blir i Sparta

    Henrik Knold blir i Sparte en ny sesong. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. 21-åringen hadde utgående kontrakt denne sesongen, men forlenger nå frem til 2019.

  • Fire uker varetekt

    Den 43 år gamle kvinnen som har forklart at hun drepte sin tidligere ektemann i Halden, er dømt til fire nye uker i varetektsfengsel. Hun er også ilagt brev- og besøkskontroll av Halden tingrett. Kvinnen har forklart at hun drepte sin daværende ektemann i 2015.