NRK Meny
Normal

Mistet telefonen etter biltyveri - ble pågrepet da han kom tilbake for å lete etter den

Mens kameraten ble pågrepet, klarte den andre biltyven å komme seg unna. Helt til han fant ut at han glemte mobiltelefonen på åstedet...

Forsøkte å stjele bil

Her er bilen som ble forsøkt stjålet.

Foto: Glenn Thomas Nilsen / NRK

Det var etter et biltyveri i Mysen mannen kom seg unna.

Bileier og flere vitner hadde sperret de to tyvene inne da de stjal en bil i Mysen i ettermiddag. Da forsøkte de å slå seg ut av folkemengden.

– Bileier og noen flere i området klarte å forhindre at de klarte å kjøre av gårde, forteller politiets operasjonsleder Pål André Thorsby.

De to biltyvene forsøkte da å komme seg unna, og forsøkte å slå seg ut av folkemengden.

– En person ble slått og blødde neseblod. Han ble sjekket av ambulansepersonell på stedet, men ingen andre kom til skade.

Nøkkelen sto i tenningen

Ifølge politiet skal bilen ha stått parkert med nøkkelen i tenningen.

– Disse to karene er kjenninger av oss og de er kjent for å være ganske langfingret, og dette var intet unntak. Dermed satt de seg inn i bilen og begynte å kjøre.

Omstendighetene er litt uklare, men bilen skal ha krasjet inn i noe og det ene dekket ble punktert. En mann er pågrepet, den andre personen kom seg unna.

– Vi vet hvem det er. Han mistet telefonen sin her, så han var ikke veldig vanskelig å spore opp.

Fant telefonen før tyven

Ved 19-tiden opplyste politiet at de hadde pågrepet han.

– Person nummer to er nå pågrepet ettersom han kom tilbake til Smedgaten for å lete etter sin mobil som han mistet. Vi fant den før han...

Nå venter en anmeldelse på begge to for fullbyrdet bilbrukstyveri. Førerkort for bil hadde de heller ikke.

– I tillegg kommer en legemssak. De er også mistenkt for tyveri av to sykler, forteller Thorsby.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinne ble anmeldt for promillekjøring i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad lørdag kveld. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnens førerkort ble dermed beslaglagt. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.