NRK Meny
Normal

Forsøker forlik i aksjestrid

A-pressen og Halden Arbeiderblad har sondert mulighetene for et forlik i striden om 172 aksjer som skulle gi konsernet kontroll over avisa.

Ill. foto
Foto: Rainer Prang / NRK

A-pressen og 13 lokale HA-aksjonærer tapte kampen om aksjene i Halden tingrett i september 2006, men anket dommen inn for lagmannsretten.

Ankesaken er berammet 26. til 29. februar neste år. 

I følge Journalisten.no blir det rettsmekling om fjorten dager.

Bitter strid

Tor Andersen, tidligere konserndirektør i A-pressen, leder an sonderingene mellom HA og konsernet.

Andersen driver i dag egen konsulentvirksomhet, og har fullmakter fra de 13 lokale fagforeningene som i 2003 inngikk en avtale om å selge sine totalt 172 HA-aksjer til A-pressen. 

Med disse aksjene ville A-pressen ha fått et flertall av aksjene på sine hender.

HA-styret mente aksjeopsjonene var i strid med vedtektene og ga aksjene til andre aksjonærer, som er opptatt av at eierskapet skal være lokalt.

– Vi har snakket sammen på forhånd, men vi er ikke i nærheten av å ha løst utfordringene. Det er jo et signal at begge parter har sagt seg villige til å delta på meklingsmøtet i Oslo, men det er umulig å si noe om hva utfallet blir. Skal det bli et forlik, må begge parter gi noe, sier Andersen.

Tidligere disponent Kjell Løvhaug i HA, som nå arbeider med aksjesaken for avisen, sier til Journalisten.no at han forholder seg til at saken er i rettsapparatet.

Møtet mellom partene finner sted 24. april i år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil skled av veien

    En bil har sklidd av veien på riksvei 188 ved Tune kirke i Sarpsborg. Det ser ut til at det ikke har oppstått personskader, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Kjørt til legevakt etter velt

    En 16 år gammel jente er kjørt til Halden legevakt etter at hun veltet på lett motorsykkelen sin. Bakgrunnen for velten skal være at hun forsøkte å kjøre unna en elg. Det skriver politiet på Twitter.