NRK Meny
Normal

Forsøker forlik i aksjestrid

A-pressen og Halden Arbeiderblad har sondert mulighetene for et forlik i striden om 172 aksjer som skulle gi konsernet kontroll over avisa.

Ill. foto
Foto: Rainer Prang / NRK

A-pressen og 13 lokale HA-aksjonærer tapte kampen om aksjene i Halden tingrett i september 2006, men anket dommen inn for lagmannsretten.

Ankesaken er berammet 26. til 29. februar neste år. 

I følge Journalisten.no blir det rettsmekling om fjorten dager.

Bitter strid

Tor Andersen, tidligere konserndirektør i A-pressen, leder an sonderingene mellom HA og konsernet.

Andersen driver i dag egen konsulentvirksomhet, og har fullmakter fra de 13 lokale fagforeningene som i 2003 inngikk en avtale om å selge sine totalt 172 HA-aksjer til A-pressen. 

Med disse aksjene ville A-pressen ha fått et flertall av aksjene på sine hender.

HA-styret mente aksjeopsjonene var i strid med vedtektene og ga aksjene til andre aksjonærer, som er opptatt av at eierskapet skal være lokalt.

– Vi har snakket sammen på forhånd, men vi er ikke i nærheten av å ha løst utfordringene. Det er jo et signal at begge parter har sagt seg villige til å delta på meklingsmøtet i Oslo, men det er umulig å si noe om hva utfallet blir. Skal det bli et forlik, må begge parter gi noe, sier Andersen.

Tidligere disponent Kjell Løvhaug i HA, som nå arbeider med aksjesaken for avisen, sier til Journalisten.no at han forholder seg til at saken er i rettsapparatet.

Møtet mellom partene finner sted 24. april i år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Billigere å handle i Sverige

    Endringer i kronekursen har gjort det betydelig billigere å handle i Sverige de siste månedene, skriver E24.

    – Det er 5–6 prosent rabatt på valutakursen siden nyttår i tillegg til allerede lave priser. Nå blir det ekstra mye å spare på grensehandel og Sverige-turen, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1 til nettstedet.

  • Sarpsborg innebandy-kvinner ute

    Sarpsborg tapte to kamper og spilte en uavgjort i helgens NM-sluttspill i innebandy. Dermed går de ikke til NM-semifinalen.