NRK Meny
Normal

Forsøk på voldtekt på bilfestival

En ung mann er pågrepet for forsøk på voldtekt på arrangementet Gatebil på Rudskogen i Rakkestad.

Gatebil-treff på Rudskogen

Gatebil-festivalen på Rudskogen startet i går, og allerede i natt avdekket politiet flere lovbrudd. Her fra festivalen i 2011.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

Det opplyser operasjonsleder i Øst politidistrikt, Terje Marstad til NRK.

– En ordensvakt ble oppmerksom på en dame i 20-årene som kom løpende ut av skogen. Hun hadde klart å stikke av fra en mann som har forsøkt å tvinge henne til å utføre seksuelle handlinger, forteller Marstad.

En mann tidlig i 20-årene er pågrepet for voldtektsforsøket.

Det var Moss Avis som først omtalte saken.

Har satt inn ekstra ressurser

Gatebil på Rudskogen arrangeres i perioden 6. til 9. juli. Politiet har satt inn døgnbemanning på arrangementet, skriver Rakkestad Avis. Førstebetjent ved Rakkestad lensmannskontor, Niels Lund forteller at de har hentet ansatte fra hele Østfold til å patruljere på Rudskogen.

– Vi har utvidet sånn at vi dekker noe mer av døgnet. Tanken er å fange opp ting som skjer og dekke noen tidspunkt der vi tidligere ikke har hatt folk på jobb. Nå er det folk hele døgnet, sier Lund til avisa.

Flere tilfeller av fyllekjøring

I løpet av natten har flere personer også blitt tatt for fyllekjøring på Rudskogen. En 18-åring fra Hemsedal, og tre menn i 20-årene er anmeldt for kjøring i påvirket tilstand. Den ene av dem kjørte en buss, skriver politiet på Twitter. Alle fire fikk førerkortet beslaglagt.

Og alt dette kom på den første dagen av festivalen.

– Vi håper statistikken for arrangementet blir bedre enn den har vært så langt, sier operasjonsleder Marstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utreder flere traseer i Sarpsborg

    Lokalpolitikerne i Sarpsborg føler det som en seier at BaneNOR nå går med på å utrede tre forskjellige løsninger for hvordan dobbeltsporet skal krysse E6 ved Tunejordet, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.
    BaneNor skal utrede to traseer med kulvert, altså at banen er gravd ned og går under E6, i tillegg til en løsning over E6.