NRK Meny
Normal

Ingen kutt i eiendomsskatten

Rådmann Kjell Kåresen i Fredrikstad foreslår ingen kutt i eiendomsskatten i budsjettet for 2008. 

Rådhuset i Fredrikstad
Foto: Rainer Prang / NRK

Dermed får Fremskrittspartiet liten drahjelp for å innfri løftet de gikk til valg på; å fjerne eiendomsskatten i løpet av fire år.

20 prosent avgiftsøkning

I tillegg må FrP-ordfører Eva Kristin Andersen forholde seg til et forslag fra rådmannen om å øke avgiften for vann og avløp med hele tyve prosent.

For en standardbolig på 120 kvadratmeter tilsvarer det en økning fra 4 000 til 4 800 kroner.

Må strammes inn

I budsjettforslaget som legges frem i dag sier rådmannen at det må gjennomføres tiltak i løpet av neste år for å unngå underskudd.

Fredrikstad kommunes budsjett for neste år er på drøye 3,5 milliarder kroner.

Samme pris i barnehagen

Rådmannen foreslår ingen økning i satsene for barnehageplass og skolefritidsordningen (SFO). Dermed blir det samme pris som i år; henholdsvis 2 330 kroner for hel barnehageplass og 2 120 kroner for full SFO-plass.

Rasområde sikres

I budsjettet foreslås det å sikre elvebredden på den rasutsatte strekningen ved Vesten. Rådmannen vil bevilge fem millioner kroner som er kommunens andel av utgiftene med å anlegge en steinfylling på 60 000 kvadratmeter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Anmeldt for å ha slått russ

    En deltaker på russetreffet på Fredriksten i Halden er mistenkt for å ha slått til to medruss. Personen er kjørt i politiets arrest og anmeldt. En annen sitter også i arresten etter å ha vært utagerende og overstadig beruset på landstreffet for russ.

  • Anmeldt for fyllekjøring med båt

    Ved midnatt natt til lørdag fikk politiet melding om en beruset båtfører som reiste ut fra havna i Skjærhalden på Hvaler og litt seinere kom beskjeden om at den trolig hadde kjørt på grunn. Redningsskøyta fikk etter hvert kontroll på båten ikke langt fra havna i Skjærhalden og politiet kontrollerte båtfører, melder politidistrikt Øst på Twitter. Båtfører blir anmeldt for å ha ført båt i påvirket tilstand