NRK Meny

Forsker på hvite elger

Svenske forskere vil forsøke å finne ut hvorfor noen elger i Värmland-området er hvite. Det skriver forskning.no. De hvite elgene er ikke albinoer, fordi de ikke har røde øyne. Men en lignende tilstand som kalles leukisme skal være grunnen til den hvite fargen, skriver nettsiden. Forskerne ønsker å finne ut hvorfor noen elger får leukisme. I 2011 ble en hvit elg rikskjendis, da den ble avbildet i Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rekordpris for «Moi»?

    Mohamed Elyounoussi kan bli tidenes dyreste norske fotballspiller hvis han selges fra FC Basel i vinter. Det skriver VG. Ifølge avisen er flere Premier League-klubber interesserte. Prislappen kan bli på 20 millioner euro (nesten 200 millioner kroner) eller mer, sier Oliver Guti avisen i Basler Zeitung til VG. Tore André Flo satte rekord i 2000, da han ble solgt fra Chelsea til skotske Rangers for 165 millioner kroner.

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK
  • Dyrt å slenge med leppa til politi

    Det ble dyrt for en Fredrikstad-mann i 40-årene brukte kjeften mot politiet etter en krangel med dørvakter på et utested i Fredrikstad. Mannen fulgte ikke politiets pålegg om å fjerne seg, noe som nå har ført til at tingretten har ilagt ham en bot på 9 000 kroner.