NRK Meny
Normal

Forsinkelser på Østfoldbanen

En signalfeil skaper forsinkelser mellom Oppegård og Ski tirsdag.

Jernbane

Forsinkelser på Østfoldbanen tirsdag morgen. Illustrasjon.

Foto: Rainer Prang / NRK

En kabelfeil har satt signalanlegget mellom Oppegård- og Ski stasjon ut av drift, og bare ett spor er åpent. Jernbaneverket håper feilen vil bli rettet opp i løpet dagen.

NSB melder at man må regne med både forsinkelser og innstillinger.

– Togene som går er opp mot 20 minutter forsinket, opplyser Liv Eggebø, pressevakt i NSB.

For togene som er innstilt er det satt opp busser, men disse følger ikke rutetidene.

– Det tar litt lengre tid å rette opp feilen enn vi hadde trodd, og sporet vil i alle fall være stengt fram til klokka tolv, og kanskje enda litt lenger, sier pressevakt Olav Nordlig til NTB.

Jernbaneverket opplyser at de jobber med å utbedre feilen i morgentimene tirsdag.

NRK/NTB

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinne ble anmeldt for promillekjøring i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad lørdag kveld. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnens førerkort ble dermed beslaglagt. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.