NRK Meny
Normal

Forsinkelser irriterer mest

80 prosent er fornøyd med bussen i Nedre Glomma, men servicen og punktligheten kan bli bedre.

Buss for tog

Ingenting irriterer oss mer på bussene i Nedre Glomma enn forsinkelser.

Foto: Magnus Brenna-Lund/NRK

Det konkluderer Østfold kollektivtrafikk med selv etter at de har kartlagt kundenes tilfredshet med busstilbudet i Sarpsborg og Fredrikstad.

Genrelt være mer blid og hyggelig

Ifølge resultatene er kundene totalt sett fornøyd både med tilbudet generelt og med den turen de foretar når intervjuet gjennomføres. På totalnivå scorer de fleste tilfredshetsfaktorene mellom 85 og nitt prosent. Men selv legger Østfold kollektivtrafikk lista høyrere.

I en pressemelding skriver de at selv om totalttilfredsheten er bra, er det et forbedringspotensiale, og resultatene når ikke opp til de målene som var satt opp på forhånd, skriver de.

Sjåførene vurderes også positivt av de reisende, men kan samtidig på en enkel måte forbedre resultatene ved å hilse når kundene kommer inn på bussen og generelt ved å være mer blid og hyggelig.

Vanskelig å holde avgangstidene

Viktige forbedringsområdet i undersøkelsen er bussenes punktlighet og forsinkelser.

– Det å holde avgangstidene er et problem både i Sarpsborg og Fredrikstad. Informasjon om avgangstider og overholdelse av tidtabell er de områder som skaper mest misnøye blant passasjerene. Sjåførenes serviceinnstilling er også kommentert endel samt tiden som passasjerene har til å gå om bord i bussen.

Målingen er foretatt av selskapet Epinion og inngår som en del av avtalen med Nettbuss Øst AS. Målingene vil være løpende i hele avtaleperioden og vil også omfatte deler av Indre Østfold fra første kvartal 2014.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikale problemer etter ulykke

    Det er store trafikale problemer etter en ulykke på riksvei 11 ved Rakkestad. Det opplyser Rune Eriksen i Østfold-politiet. På Twitter meldte politiet at det var tre biler involvert i ulykken, Eriksen opplyser at ingen er alvorlig skadet. Politiet vet ikke når veien vil bli åpnet.

    Kø ulykke Rakkestad
    Foto: PETTER LARSSON / NRK